Na niektorých priechodoch sa čaká hodiny. V Chorvátsku je rušno

TA3 ČTK
1.7.2021 13:38

V Chorvátsku so začiatkom prázdnin hustne doprava. Na niektorých hraničných priechodoch s Maďarskom ľudia čakali až dve hodiny. So zdržaním by mali vodiči počítať aj z dôvodu epidemických kontrol. Upozornil na to chorvátsky automotoklub HAK.

Na niektorých priechodoch sa čaká hodiny. V Chorvátsku je rušno
TASR/AP

Podľa informácií chorvátskeho ministerstva vnútra museli vodiči na maďarských priechodoch Goričan I a Goričan II čakať okolo dvoch hodín. Na hraniciach so Slovinskom čakali vyše hodiny, rušné boli priechody Macelj-Gruškovje, Rupa, Mursko a Središće. Lepšie to bolo s priechodmi Pasjak a Bregana Naselje.

HAK upozornil aj na možné zápchy pri niektorých letoviskách. Kolóny vznikajú po dopravných nehodách a hustá premávka je častá aj na diaľničných obchvatoch okolo Záhrebu a Rijeky.

Podmienky re vstup do Chorvátska sa od štvrtka 1. júla zmenili. Po novom je nutný doklad o očkovaní, potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid-19 alebo negatívny test na koronavírus SARS-CoV-2. Posledné dva týždne platilo, že ľudia pri vstupe do Chorvátska – obľúbenej dovolenkovej destinácie – nemuseli potvrdenia predkladať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok