Matovič môže byť hlavou zločineckej skupiny, tvrdí Šutaj Eštok. Krúpa hovorí o snahe rozvíriť hladinu

TA3
30.6.2021 20:43

V súvislosti s odvolávaním Igora Matoviča hovorí poslanec Juraj Krúpa o snahe opozície rozvíriť hladinu pred letom. Poslanec Šutaj Eštok verí, že v krátkej dobe vyjdú najavo dôkazy o tom, že Igor Matovič je hlavou organizovanej zločineckej skupiny.

screen_matovic.jpg
TA3

Ide o spravodajskú hru

Krúpa hovorí, že odvolávanie Matoviča sa netýka jeho pôsobenia na ministerstve financií. Ide o jeho osobu. Opozícia sa podľa neho svojím konaním snaží pred letom znova rozvíriť hladinu.

Informácie, ktoré uverejnil bývalý šéf NAKA Branislav Zurian v súvislosti s údajným úplatkom pre Mikulca, považuje za spravodajskú hru. “Je to 9 rokov stará vec.”. Pýta sa, prečo NAKA, keď mala tieto informácie, nekonala.

Vyjadril sa aj k minulej vláde. Tvrdí, že za dvanásť rokov nedokázala nič iné, iba robiť sociálne balíčky. “To je dôkaz, že ak robíte sociálne balíčky, nefunguje sociálny systém. Teraz chcú, aby sme za rok postavili diaľnicu, ktorú oni stavali 30 rokov.”.

K tomu, ako bude pri odvolávaní Matoviča hlasovať koalícia, sa vyjadriť nevedel. Dodáva, že nikoho nenútili hlasovať tak ako nechce.

Sulík môže vyhovieť Slovákom

Matovič podľa Šutaja Eštoka naďalej riadi vládny kabinet Eduarda Hegera. Nezvládol menežovanie koronakrízy, prízvukoval aj rozvrátenie právneho štátu, nezmyselné plošné testovanie, či správu SIS a vojnu policajtov.

Šutaj Eštok verí, že v krátkej dobe vyjdú najavo dôkazy o tom, že Igor Matovič je hlavou organizovanej zločineckej skupiny. “On je na čele a spolu s ďalšími prokurátormi, ako je napríklad pán Lipšic na špeciálnej prokurátore. Sú tám vážne podozrenia, že manipulujú veľkú časť politicky najcitlivejších prípadov.”.

Matovič je podľa Šutaja Eštoka uznaný daňový podvodník. “Jediné, čo ho zachránilo je, že jeho trestný čin, ktorý spáchal, je premlčaný.”.

 Je zvedavý, ako budú hlasovať poslanci z SaS. “Tí majú plné ústa kritiky Igora Matoviča.”. Sulík má podľa neho v rukách možnosť vyhovieť 90 percentám Slovákov, ktorí ministrovi financií nedôverujú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok