SNS považuje návrh rozpočtu za alibistický

TASR
21.10.2012 10:29

Slovenská národná strana (SNS) považuje návrh štátneho rozpočtu na rok 2013, ktorý schválila vláda SR, za alibistický, umelý, zaťažujúci občanov a firmy a zakladajúci ďalšie dlhy pre nové generácie.

SNS považuje návrh rozpočtu za alibistický
SITA

Pre TASR to uviedol predseda SNS Andrej Danko.

"Taktiež odráža naivitu vlády, ktorá v čase prehlbujúcej sa krízy a klesajúcej spotreby očakáva vyššie príjmy z daní a odvodov," vyhlásil na margo návrhu rozpočtu. Motiváciou občana podľa neho nesmie byť dávka v akejkoľvek podobe, ale práca. "Vyššie dane a spoliehanie sa výlučne na systém štátnych príspevkov je cestou do pekla. Rozpočet je nespravodlivý, nakoľko vyššími daňami a poplatkami berie financie občanom a firmám, pričom na fungovaní verejnej a štátnej správy nešetrí," dodal. Danko od rozpočtu očakával podporu súkromného sektora, podnikania.

"Ak vláda zaťažuje občanov a firmy vyššími daňami, odvodmi a poplatkami, Slovenská národná strana trvá na radikálnom šetrení aj zo strany štátu. Je nehorázne, aby občania Slovenskej republiky platili rozmáhajúce sa bujnenie a rodinkárstvo v štátnej a verejnej správe," uviedol Danko.


Slovenská národná strana podľa neho odmieta zvyšovanie priamych daní. "Šikovnosť a pracovitosť sa v rozumnej krajine nesmie trestať. Priestor vidí SNS v zlepšení výberu daní a v efektívnejšom zamedzení a exemplárnom postihovaní daňových únikov. Zvýšenie počtu firiem a podpora podnikania sú protipólom k vyšším daňovým sadzbám," podčiarkol. Ako krajné a časovo limitované konsolidačné opatrenie vníma podľa neho SNS rast nepriamych daní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok