Pre okres Bardejov vydali výstrahu tretieho stupňa pred silnou búrkou s krúpami

TA3 TASR
30.6.2021 14:32

Meteorológovia vydali najvyšší stupeň výstrahy pred výskytom silných búrok s krúpami od dvoch do šesť centimetrov pre okres Bardejov. Predbežne platí do 17.00 h.

Silné búrky s krúpami hrozia aj na Slovensku, pre dva okresy platia výstrahy
TASR/František Iván

S búrkou môžu byť spojené prívalové zrážky do 80 milimetrov a nárazy vetra s rýchlosťou do 125 kilometrov za hodinu. "Pri spomínaných búrkach je možný výrazný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov)," upozornil Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe. Pre okresy Bardejov a Svidník platí do 17.00 aj druhý stupeň výstrahy pred prívalovou povodňou.

Druhostupňová výstraha pred silnými búrkami s krúpami od dvoch až do piatich centimetrov platí pre okresy, Levoča, Medzilaborce, Prešov, Sabinov, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Vranov nad Topľou, Michalovce, Sobrance a Trebišov. Na možný výskyt búrok s krúpami upozorňujú meteorológovia aj v ďalších oblastiach Prešovského, Košického a v časti Banskobystrického i Žilinského kraja. Platnosť výstrah je v stredu do 20.00 h.

Platia aj výstrahy pred vysokými teplotami

Na väčšine Košického a Prešovského kraja, tiež v okresoch Lučenec, Revúca a Rimavská Sobota platia v stredu do 18.00 h výstrahy pred vysokými teplotami, ktoré môžu dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia. Pre okresy Trebišov, Michalovce a Sobrance platí zvýšená výstraha pred vysokými teplotami, ktoré môžu dosiahnuť až 36 stupňov Celzia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok