Podporí SaS Matoviča? Svoj postup oznámi tesne pred hlasovaním

TA3 TASR
30.6.2021 11:11

Strana SaS je jednotná, svoj postup pri odvolávaní ministra financií Igora Matoviča v Národnej rade SR oznámi pred hlasovaním. Uviedol to šéf strany a vicepremiér Richard Sulík pred stredajším rokovaním vlády.

Sulík by už do vlády s Matovičom nešiel,
TASR/Jaroslav Novák

"Mali sme spoločné sedenie republikovej rady a poslaneckého klubu, bola to plodná a konštruktívna debata," povedal Sulík s tým, že to, na čom sa dohodli, oznámia pred hlasovaním.

Šéf liberálov odpovedal aj na otázky o rokovaniach o možnom prestupe niektorých členov strany Za ľudí do SaS. Skonštatoval, že nejaké rozhovory vedú, stretávajú sa a sú si blízki, no vzhľadom na vnútorné nevyriešené otázky v strane Za ľudí treba podľa neho tomuto procesu nechať čas.

Mimoriadna schôdza na odvolanie Matoviča sa mala konať už v utorok (29. 6.) podvečer. Jej začiatok sa však najskôr viac ako hodinu presúval, následne zo sály odišli všetci predkladatelia návrhu na Matovičovo odvolanie. Podpredseda parlamentu Gábor Grendel potom otvoril 34. schôdzu, no pre opakovanú neuznášaniaschopnosť pléna ju rovno prerušil. Pokračovať by mala v stredu od 12.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok