Premiér odovzdal vysvedčenia prvákom na škole, ktorú kedysi sám navštevoval

TA3 TASR
30.6.2021 10:29

Prváci na základnej škole na Sokolíkovej ulici v bratislavskej Dúbravke si v stredu prevzali vysvedčenia z rúk premiéra Eduarda Hegera. Predseda vlády, ktorý túto školu v minulosti navštevoval, im zagratuloval za dosiahnuté výsledky počas najťažšieho roka v školstve, ktoré krajina pre pandémiu zažila a zároveň poďakoval za trpezlivosť a vytrvalosť.

"Dovoľte, aby som pogratuloval všetkým študentom k zvládnutiu tak náročného školského roka. A poďakoval sa za trpezlivosť a energiu, ktorú ste investovali do vzdelávania sa aj takýmto náročným spôsobom," skonštatoval na brífingu Heger.

Prisľúbil, že do škôl sa vrátia

Pripomenul, že mnohí nemohli počas aktuálne končiaceho školského roka chodiť do škôl a museli prepnúť na dištančné vzdelávanie. Napriek tomu sa však podľa premiéra veľmi dobre popasovali s touto výzvou, teda naučiť sa čo najviac cez počítač a byť odlúčení od kolektívu, ktorý je tak dôležitý. Vyzdvihol tiež ich trpezlivosť a vytrvalosť, s ktorými k vzdelávaniu pristupovali.

Premiér ubezpečil, že vláda urobí všetko pre to, aby žiaci a študenti mohli do školských lavíc opätovne zasadnúť v septembri a aby do škôl mohli chodiť každý deň. "Aby informatika bola súčasťou ich výučby, ale nie preto, lebo musia ostať doma, ale preto, že sa chcú vzdelávať v tejto oblasti," zdôraznil Heger.

Vláda však podľa neho potrebuje pomoc občanov. Vyzval preto opätovne na očkovanie a obozretnosť pri dovolenke, najmä v zahraničí. Leto odporúča stráviť na Slovensku, čím sa zároveň podporí miestny cestovný ruch a domáci podnikatelia. Sám to má v pláne s rodinou, keď mu to pracovné povinnosti a čas dovolia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok