Zaplavené ulice, ochromená doprava. Nemeckom sa prehnali silné búrky

TA3 TASR
30.6.2021 09:28

Silné búrky sa v noci na stredu opätovne postarali o chaos v niektorých častiach Nemecka. Predovšetkým na juhu a západe krajiny došlo k zaplaveniu pivníc i cestných komunikácií, informuje agentúra DPA.

Zaplavené ulice, ochromená doprava. Nemeckom sa prehnali silné búrky
TASR/AP

V ranných hodinách sa situácia v súvislosti s počasím na mnohých miestach v Nemecku upokojila, meteorológovia však varovali, že extrémne búrky hrozia cez deň na východe a severovýchode krajiny.

Iba vo Frankfurte nad Mohanom hlásili v utorok večer len za dve hodiny vyše 600 zásahov v súvislosti s počasím, uviedli miestne hasičské zdroje. Prudký dážď do 45 litrov na meter štvorcový viedol k zaplaveniu pivníc, garáží, podchodov i priechodov, píše DPA. Búrky viedli aj k čiastočnému ochromeniu autobusovej a vlakovej dopravy v meste, píše DPA.

Vlakovú dopravu narušili búrky aj v Bavorsku. V meste Landshut stála voda na uliciach i cestách, pričom došlo aj k vyvráteniu stromov. K zaplaveniu ulíc a pivníc došlo aj v mestách Bochum a Krefeld. V Krefelde zaznamenali hasiči počas noci na stredu až 2000 telefonátov, pričom viacero obyvateľov zostalo uviaznutých vo svojich vozidlách na zaplavených uliciach a v podchodoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok