Ak zahlasuje za odvolanie Matoviča niekto z koalície, bude to jej koniec, hovorí Šipoš

TA3 TASR
29.6.2021 18:25

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš tvrdí, že zatiaľ nemá informáciu o tom, že by niekto z ich klubu chcel v národnej rade podporiť opozičný návrh na odvolanie ministra financií Igora Matoviča. Ak by však niekto z koaličných partnerov, napríklad strana SaS, hlasoval za tento návrh, bol by to podľa neho koniec súčasnej koalície.

Budú za odvolanie Matoviča jeho vlastní?
TASR/Jaroslav Novák

"Zatiaľ nemám informácie, že by niekto nechcel podporiť Igora Matoviča. Zatiaľ mám informácie také, že poslanci budú hlasovať proti takémuto návrhu," povedal Šipoš.

V súvislosti s tým, že SaS si pozvala Matoviča ešte na rokovanie klubu, uviedol, že tomu nerozumie a považuje to za politický folklór. Dodal, že je na koaličnom partnerovi, ako bude pri odvolávaní koaličného ministra postupovať. Hovorí, že si môžu vybrať, či chcú podporovať Petra Pellegriniho a Roberta Fica. "Ak si to vyberú, je to jasný odkaz pre Slovensko, s kým chcú do budúcna vládnuť a kto je pre nich prijateľný partner," poznamenal.

Na margo mimoriadnej schôdze k zmluve Slovenskej pošty s firmou Lama SK uviedol, že ešte budú v klube hovoriť o postupe pri schvaľovaní programu. Okolnosti musia podľa neho vysvetľovať verejnosti ministri hospodárstva Richard Sulík a dopravy Andrej Doležal. "Zatiaľ, pokiaľ viem, neboli tam nejaké porušenia zákona," poznamenal Šipoš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok