Na troch úradoch práce sa uskutoční poslanecký prieskum. Zameria sa na sociálnoprávnu ochranu detí

TA3 TASR
29.6.2021 14:25

Výbor Národnej rady pre sociálne veci schválil návrh na poslanecký prieskum zameraný na činnosť Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny a v Úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave, Liptovskom Mikuláši a Lučenci.

Na troch úradoch práce sa uskutoční poslanecký prieskum. Zameria sa na sociálnoprávnu ochranu detí
TASR/Radovan Stoklasa

Do konca augusta

 "Z vlastnej skúsenosti doterajšiu prácu ústredia práce vnímam pozitívne a to v oblasti politiky zamestnanosti, vyplácania dávok na podporu aktívnej politiky trhu práce a financovania sociálnych podnikov. 

Avšak, ak sú pochybnosti v ďalších oblastiach, ktoré spadajú do pôsobnosti ústredia práce, poslanecký prieskum schvaľujem. Som za to, aby sa akékoľvek nejasnosti riadne vysvetlili," uviedol predseda výboru Vladimír Ledecký (Za ľudí). 

Za poslanecký prieskum hlasovali štyria poslanci, proti nikto a zdržali sa traja poslanci. Termín poslaneckého prieskumu je do konca augusta tohto roka.
   

Zameria sa na tri oblasti 

Návrh sa má zamerať na tri oblasti - kontrolu činnosti Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, činnosť konkrétnych úradov (Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Bratislava, Liptovský Mikuláš, Lučenec) a realizáciu projektu prípadových konferencií, stretnutia rodinného kruhu.

Prieskum je podľa Kataríny Hatrákovej (OĽANO) reakciou na situáciu vo výkone sociálnoprávnej ochrany detí. "Nejde o problémy legislatívy, ale o faktický výkon a nevhodné postupy kolízneho opatrovníctva a kurately. Mám široké poznatky z praxe z podnetov občanov, najmä rodičov detí. Zameriam sa na kvalitu a obsah riadenia, kontroly a metodického usmerňovania," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok