Podporí Matoviča aj Za ľudí? Členovia strany ešte budú rokovať

TA3 TASR
29.6.2021 14:10

Poslanci národnej rady z klubu Za ľudí majú ešte popoludní rokovať o postoji k odvolávaniu ministra financií Igora Matoviča. Pre TASR to uviedla predsedníčka klubu Za ľudí Jana Žitňanská.

Podporí Matoviča aj Za ľudí? Členovia strany ešte budú rokovať
TASR/Martina Kriková

O postupe sa bude rozprávať aj frakcia Kolíkovej

Poslankyňa Viera Leščáková  už povedala, že bude hlasovať proti vysloveniu nedôvery Matovičovi. Jej kolegyňa Miriam Šuteková hovorí, že podporiť návrh na odvolanie by bolo to isté, ako sedieť v jednej vláde s opozičnými lídrami.

"Budeme k tomu ešte sedieť popoludní," odpovedala Žitňanská na otázku, ako sa zachová jej klub. Poslanec Za ľudí Tomáš Lehotský dodal, že o postupe sa budú rozprávať aj v rámci frakcie, ktorú vytvorili okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej po vypuknutí rozkolu v strane Za ľudí. Poslanec Za ľudí Marek Hattas uviedol, že nebude hlasovať za odvolanie Matoviča.

Pokus o oslabenie koalície

Šuteková hovorí, že voči Matovičovi má veľa výhrad verejnosť aj partneri, no návrh na jeho odvolanie je len pokusom o oslabenie koalície. "Podporiť v takejto situácii návrh Fica a Pellegriniho je to isté, ako sedieť s nimi v jednej vláde. Takéto konanie by bolo obrovskou hanbou a Slovensku by len poškodilo," skonštatovala pre TASR.

Mimoriadne rokovania čakajú poslancov v utorok večer. Riadna 32. schôdza by sa mala po hlasovaní o 17.00 h prerušiť a nasledovať by malo mimoriadne rokovanie k Slovenskej pošte. Následne by sa malo rokovať o opozičnom návrhu na odvolanie ministra financií Matoviča.

OĽANO už avizovalo, že za Matovičom stojí. Sme rodina avizuje, že návrh opozície nepodporí, klub SaS má ešte o svojom postupe rokovať. Nezaradení poslanci a bývalí členovia Za ľudí Tomáš Valášek a Miroslav Kollár, naopak, informovali, že odvolávanie ministra financií podporia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok