Polícia v Holandsku zaistila takmer tri tony kokaínu. Mali hodnotu 195 miliónov eur

TA3 TASR
29.6.2021 13:31

Holandská polícia v utorok oznámila, že zhabala takmer tri tony kokaínu a niekoľko miliónov eur v hotovosti na farme neďaleko letiska Schiphol pri Amsterdame.

Polícia v Holandsku zaistila takmer tri tony kokaínu. Mali hodnotu 195 miliónov eur
TASR/AP (ilu)

Mali hodnotu 195 miliónov eur

Policajné zložky podnikli minulý štvrtok raziu na pozemku neďaleko dediny De Kwakel, len niekoľko kilometrov južne od Schipholu, a zatkli podozrivú osobu. Druhého podozrivého neskôr zastavili v neďalekom aute. Zásahu predchádzalo dlhotrvajúce vyšetrovanie.

Podľa odhadov polície by mali zhabané drogy na čiernom trhu hodnotu 195 miliónov eur. Polícia dodala, že "ide o jeden z najväčších nálezov drog v dejinách amsterdamskej polície".

Podľa miestnych médií policajti skonfiškovali aj hotovosť v hodnote 11,3 milióna eur, ako aj luxusné predmety vrátane drahých vín, jedného veterána a knihy o boxerskej legende Muhammadovi Alim v hodnote 12.500 eur. Zhabali takisto šesť zbraní, tlmiče, strelivo a stroje na počítanie peňazí.

Podozrivé osoby zostávajú vo väzbe

Obe podozrivé osoby vo veku 54 a 29 rokov zostávajú vo väzbe a čelia obvineniam z rozsiahleho obchodovania s drogami.

Vo februári príslušníci belgickej, holandskej a nemeckej polície zhabali 23 ton kokaínu - bolo to dosiaľ najväčšie zadržané množstvo tejto drogy v Európe. Razie uskutočnili v Hamburgu a Antverpách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok