Podujatie, na ktorom bola aj Čaputová s Naďom, prerušili pre nahlásenú bombu

TA3 TASR
29.6.2021 11:39

Ozbrojené sily sú pripravené plniť svoje úlohy za každej situácie. Na veliteľskom zhromaždení to povedala prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá poďakovala vojakom za ich prácu. Spomínanú akciu ale museli organizátori prerušiť. Anonym totiž na tiesňovej linke oznámil, že na súdoch je bomba. Hrozba sa nakoniec nepotvrdila.

Zhromaždenie sa totiž konalo v priestoroch historickej budovy Národnej rady SR na Župnom námestí v Bratislave, ktorá susedí s Najvyšším súdom SR.

Na zhromaždení sa zúčastnila aj prezidentka a hlavná veliteľka Ozbrojených sil SR Zuzana Čaputová a minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). 

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Daniel Zmeko mal na ňom odprezentovať hlavné línie úsilia Ozbrojených síl SR pre nadchádzajúce obdobie.

Hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Martiniaková informovala, že bombová hrozba, ktorá bola v utorok doobeda nahlásená na súdoch, sa nepotvrdila. Polícia začala trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy. 

"V súvislosti s prijatým oznámením o uložení nástražného výbušného systému v budovách súdov boli vykonané pyrotechnické prehliadky, ktoré skončili s negatívnym výsledkom," vysvetlila hovorkyňa. 

V utorok v doobedňajších hodinách bola na súdoch nahlásená bomba, pričom volajúci nekonkretizoval, o ktoré súdy na území Slovenska má ísť. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok