Verila vo vašu silu. Princ Harry sa prihovoril ľuďom, ktorí získali Dianinu cenu

TA3 TASR
29.6.2021 09:47

Britský princ Harry vyzdvihol silu a entuziazmus mladých ľudí, ktorých ocenili Dianinou cenou (Diana Award) - pomenovanou na počesť jeho zosnulej matky, princeznej Diany. Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica Sky News.

princ Harry 1140 px
TASR/AP

Ocenili stovky detí a mladých

Harry sa pripojil k ceremónii, ktorá sa uskutočnila prostredníctvom videokonferencie. V rámci tejto slávnosti ocenili viac ako 300 detí a mladých ľudí. "Sme veľmi hrdí na vás všetkých, ktorí žijete svoj autentický život s cieľom a so súcitom voči ostatným," povedal. Diana podľa Harryho slov verila, "že mladí ľudia majú moc zmeniť svet"

"Verila vo vašu silu," povedal a dodal, že "v tvárach mladých ľudí, ako ste vy, videla bezhraničný entuziazmus a vášeň". "Tie isté hodnoty vidím aj ja," povedal princ a takisto zdôraznil úlohu mladých ľudí v súvislosti s budúcim vývojom vo svete.

Na počesť Diany

Dianina cena je charitatívna organizácia založená na počesť princeznej Diany, píše sa na oficiálnej webovej stránke organizácie. Cena je udeľovaná "výnimočným mladým ľuďom", ktorí prispievajú k pozitívnej zmene v spoločnosti.

Harry vo štvrtok v Londýne spolu so svojím bratom princom Williamom slávnostne odhalia sochu svojej matky princeznej Diany. Slávnostné odhalenie sochy princeznej Diany sa bude konať 1. júla, teda v deň, keď by oslávila 60. narodeniny.

Socha bude umiestnená v záhrade Kensingtonského paláca. Dali ju zhotoviť William a Harry v roku 2017 pri príležitosti 20. výročia jej tragickej smrti. Obaja vyjadrili presvedčenie, že socha všetkým návštevníkom Kensingtonského paláca pripomenie život a posolstvo ich matky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok