FOTO Spod ruín zrúteného bytového bloku na Floride vytiahli ďalšie telo

TA3
29.6.2021 07:57

Záchranári vytiahli z trosiek zrúteného bytového domu na Floride ďalšie telo. Počet obetí nešťastia, ktoré sa stalo v noci zo stredy na štvrtok, sa tak zvýšil na 11. Nezvestných je naďalej 150 ľudí.

Nestrácajú nádej

Počet obetí pádu časti bytového bloku v meste Surfside v americkom štáte Florida sa v noci na utorok zvýšil na 11. Informovala o tom starostka okresu Miami-Dade Daniella Levinová Cavová, podľa ktorej je naďalej nezvestných 150 ľudí.

Ako napísala agentúra AP, pátracie a záchranné tímy pokračujú vo svojej operácii a pátrajú po prípadných preživších, aj keď od pádu objektu vo štvrtok nevytiahli spod sutín živého nikoho.Úrady aj v pondelok naďalej zdôrazňovali, že nestrácajú nádej v nájdenie preživších.

"Budeme pokračovať v našom pátraní až do vyčerpania všetkých možností," uviedla Levinová Cavová.    

Nie je jasné, koľko ľudí sa v budove nachádzalo

Veliteľ miestnych hasičov Raide Jadallah na tlačovej konferencii dodal, že záchranári pracujú vo veľmi náročnom teréne, keď sa prepadávajú nestabilné kusy betónu z poškodených múrov.

Úrady prízvukujú, že stále nie je jasné, koľko ľudí spalo v 12-poschodovej obytnej budove, keď sa minulý štvrtok skoro ráno zrútila jej bočná časť. Po nešťastí zostala obrovská kopa trosiek. Pád postihol okolo 55 bytov. Záchranné služby, ktoré prišli na miesto vo štvrtok okolo 01.30 h, evakuovali z budovy približne 35 ľudí.

Témy: Florida
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok