Deti dostanú k vakcíne kartu so 150 eurami. Grécka vláda tak chce motivovať k očkovaniu

TA3 TASR
28.6.2021 20:51

Mladí ľudia v Grécku, ktorí sa dajú zaočkovať proti koronavírusu, získajú okrem ochrany proti ochoreniu COVID-19 aj platobnú kartu so 150 eurami. Grécka vláda sa takto snaží prilákať k očkovaniu čo najviac obyvateľov.

Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis oznámil, že avizovaná odmena sa bude týkať približne 940.000 ľudí vo veku 18 až 25 rokov. Vláda je na tento účel ochotná minúť až 141 miliónov eur. Jej cieľom je, aby bolo do konca júna zaočkovaných 60 percent  z 11 miliónov obyvateľov Grécka. 

Karta slobody

Platobná karta, označovaná ako karta slobody, je prezentovaná aj ako poďakovanie mladým ľuďom za to, že počas pandémie boli trpezliví a dodržiavali opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Peniaze možno využiť na rezerváciu hotela, na zakúpenie lodných lístkov, leteniek či vstupeniek do múzea či na koncert. 

Mitsotakis poznamenal, že aj keď sa ľudia na peniaze tešia, mali by si stále uvedomovať riziká, aké prináša nákaza koronavírusom. "Možno si mladší ľudia myslia, že sa koronavírusom nenakazia, alebo ak aj áno, nebudú mať ťažký priebeh ochorenia. Ale potom budú prenášačmi koronavírusu a môžu prispieť k jeho šíreniu," dodal grécky premiér.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok