Tínedžerka spadla z vyhliadky v Kvačianskej doline do rokliny, pád neprežila

TA3 TASR
28.6.2021 18:45

Pád z vyhliadky v Kvačianskej doline v pondelok neprežilo 16-ročné dievča zo Slovenska. Horskí záchranári o tom informovali na sociálnej sieti.

Horskí záchranári ratovali sedemročné dievča. Pociťovalo nevoľnosti z vyčerpania
Facebook.com/HZS

Turistka po pošmyknutí a následnom páde do rokliny, ktorej hĺbka je približne 80 metrov, ostala ležať v toku rieky Kvačianka. Ako dodali horskí záchranári, okamžitá pomoc svedkov nebola možná. Po ohlásení udalosti mierilo na miesto nehody osem profesionálnych záchranárov z oblastného strediska Západné Tatry.

K dievčaťu sa z prístupného miesta do exponovanej rokliny museli dostať za pomoci lanovej techniky. Do oblasti vyslali aj hasičov, ktorí postupovali korytom rieky, a policajtov. "Napriek úsiliu všetkých zúčastnených zložiek sa život dievčaťa nepodarilo zachrániť," skonštatovali horskí záchranári.

Telo nebohej vytiahli exponovaným terénom na chodník lanovou technikou. Odtiaľ ho horskí záchranári transportovali do ústia doliny a odovzdali príslušníkom polície. Ako doplnili záchranári, okolnosťami nehody a jej príčinou sa ďalej bude zaoberať polícia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok