Trenčín remizoval s Banskou Bystricou

SITA, TA3
20.10.2012 21:40

Banská Bystrica získala v posledných 5 zápasoch iba chudobné 2 body. Po ťažkej zápasovej sérii so Žilinou, Trnavou, Slovanom a Senicou nastúpila Dukla na umelej tráve v Trenčíne.

Góly:

23. Í. Díaz - 69. Ferenčík, ŽK: 18. Rodríguez da Silva, 26. Štefánik, 73. Čögley - 60. Savič, 90.+ Belic, rozhodovali: Chmura - Vorel, Bobko, 2212 divákov

Zostavy:

Trenčín: Volešák - Godál, Rodríguez da Silva, Kleščík, Čögley (75. P. Mazan) - Baéz (83. R. Mazáň) - Mondek, Í. Díaz (75. Lobotka), Štefánik, Holúbek - Depetris

Banská Bystrica: Belic - M. Turňa, Gyömbér, Chrappan, Savič - Marek Hlinka - Brašeň, Ferenčík (86. Podstavek), Považanec, M. Pančík ml. - Slančík (55. Rejdovian, 82. Sachňuk)

Zápas v prvej polhodine nemal vysoké tempo, réžiu diania sa snažili mať v rukách domáci. Po Depetrisovom i Kleščíkovom pokuse zblízka tesne vedľa, či Štefánikovej strele z diaľky sa Trenčínu v 23. min vydarila pekná kombinačná akcia, ktorá vyvrcholila centrom do malého vápna, kde Díaz hlavičkou do brankárovho protipohybu rozvlnil sieť. Hostia so svojimi pokusmi končili v ofsajdových pasciach, v 39. min jednej z nich síce unikli, Ferenčík však zblízka trafil len do brankára. Záver prvého polčasu domáci zvýšili nasadenie, ale ich kombinačné rozleptávanie protivníkovej defenzívy ovocie neprinieslo.

Aj po prestávke sa dlho hralo len na bystrickú bránku, najvýraznejšie šance Depetrisa a dvakrát Mondeka neboli ďaleko od úspechu, no v 69. min hostia nečakane udreli, keď im vyšiel ojedinelý prienik, ktorý zakončil umiestnenou strelou Ferenčík. Vyrovnávajúci gól vzal Trenčínu vietor z plachiet a domáci už na svoj predchádzajúci tlak v plnej miere nenadviazali, pretože v prehustenom priestore pred banskobystrickou bránkou sa presadzovali veľmi ťažko. Trenčín svoju prevahu nedokázal zúžitkovať, preto dva body stratil, naopak, Banská Bystrica bola efektívna, preto vyťažila bod.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Do zápasu sme vstúpili slušne, čoho vyustením bol gól po výbornej kombinančnej akcii. Tento gól nám však paradoxne ublížil, pretože sme viac začali loptu vodiť. V ďalšom priebehu sme potrebovali našu hru zjednodušiť a zlepšiť pohyb, čo sa nám podarilo iba čiastočne a hoci v našom prejave nechýbala myšlienka a úsilie, koncentrácia v určitých fázach zápasu nebola stopercentná. Napriek piatim - šiestim dobrým príležitostiam sme nedokázali byť efektívni pri ich premieňaní. Treba však uznať, že aj súper zápas celkom dobre zvládol."

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bytrice): "Očakávali sme náročný zápas, pretože sme vedeli, že Trenčín je na svojej umelej tráve veľmi silný. S našim výkonom som spokojný, pretože sme dokázali ustáť trenčiansky tlak a získaný bod nás, samozrejme, veľmi teší. Mrzí nás iba to, že sme niektoré naše sľubné príležitosti nedokázali dotiahnuť do lepšieho konca."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok