Spartak Trnava podľahol "Šošonom"

SITA, TA3
20.10.2012 21:18

V Trnave sa stretli dve naše popredné mužstvá, aj keď momentálne z opačných pólov tabuľky. Posledný Spartak nastúpil proti druhej Žiline, keď doma zatiaľ vyhral len raz a úradujúci majster z doterajších šiestich zápasov u súperov remizoval až štyrikrát.

Góly:

16. Karhan - 22. Pich, 35. M. Ceesay, ŽK: 18. M. Vyskočil, 59. M. Kaščák, 90.+ Mikovič - 28. M. Ceesay, 58. Angelovič, rozhodovali: Vlk - Benko, Mikulaj, 3934 divákov

Zostavy:

Trnava: Rusov - Janečka, Čvirik, Koubský, Ľ. Hanzel (74. Sabo) - M. Vyskočil, Vlasko, Karhan, M. Kaščák (65. Čarnota), Michal Gašparík (69. Ciprys) - Mikovič

Žilina: Dúbravka - Angelovič, Piaček, Akakpo (70. Gergel), Ricardo Nunes - Barčík, Škriniar, Pečovský, Pich - M. Ceesay (65. Guima), Lupčo (81. Mihálik)

Pred zápasom sa pozornosť sústredila do trnavských ulíc, kde vzhľadom na očakávané udalosti pripravila polícia rozsiahle bezpečnostné opatrenia. Napokon sa v meste nič mimoriadne neudialo. Trnavčania nastúpili proti favoritovi s odhodlaním a začali odvážne. Už v 16. min po Akakpovom faule na Gašparíka si loptu postavil k priamemu kopu Karhan a z 30 m delovkou nedal gólmanovi Dúbravkovi šancu - 1:0. V 22. min prišlo vyrovnanie, novic v bránke Trnavy Rusov vyrazil loptu pred voľného Picha a ten bez prípravy z hranice šestnástky rozvlnil sieť. Žilinčania postupne prihrávkami a kombinačnou hrou ohrozovali bránku Trnavy. V 35. min tvorivý Barčík našiel presnou prihrávkou Ceesaya, ktorý sa kľučkou v šestnástke zbavil obrancov Spartaka Koubského a Čvirika, vystrelil a trafil aj s prispením teča domácej defenzívy - 1:2. V 38. min krásnou strelou napriahol z 30 m Gašparík, ale jeho tvrdú a presnú strelu smerujúcu k ľavej žrdi Dúbravka reflexívne vyrazil na roh. O 3 minúty na to obranca Hanzel sa odhodlal k brejkovému útoku, napodobnil Gašparíka, ale ani on neprekabátil pozorného Dúbravku.

Ani po zmene strán sa výrazne nezmenil priebeh hry, domáci aj napriek snahe nedokázali nič vymyslieť. V 56. min síce zrodila radosť na trávniku i na tribúnach, keď Janečka rozvlnil sieť, ale pre ofsajd gól neplatil. Domáci dreli, aby aspoň čiastočne potešili fanúšikov, ale útoky stroskotávali na žilinskej obrane a brankárovi. V 90. min mali Trnavčania veľkú šancu, keď Ciprys zo šiestich metrov vystrelil, ale Dúbravka nedopustil vyrovnanie.

Hlasy:

Pavel Hoftych (tréner Trnavy): "Hráčom musím poďakovať za snahu, ktorú prezentovali na trávniku, aj keď bez víťazného efektu. Kríza v našom hernom prejave pretrváva, stratili sme doma dôležité body. Snažíme sa hráčov motivovať najmä na strieľanie gólov. V druhom polčase sme sa snažili zvrátiť výsledok stretnutia, ale nebolo nám to dopriate. Pre brankára Rusova to bola príjemná premiéra, čo bolo v jeho silách, urobil. Pri mnohých zákrokoch nás podržal. My sa musíme momentálne vysporiadať s tým stavom, ktorý máme, a pracovať s našimi hráčmi."

Frans Adelaar (tréner Žiliny): "V šlágri sme urobili maximum a dosiahli cenné víťazstvo na trnavskom trávniku, čo je pre nás povzbudením do zvyšných zápasov jesene."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok