Zlaté Moravce zdolali Myjavu

SITA, TA3
20.10.2012 21:14

FC ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava 3:1 (2:1).

Góly:

14. Bernáth, 29. L. Kováč, 90.+ Candrák - 44. Siva, ŽK: 57. Kukoľ (Myjava), rozhodovali: Sedlák - Brendza, Lieskovský, 1646 divákov

Zostavy:

Zlaté Moravce: M. Kuciak - P. Pavlenda, Pavol Majerník, Bortel, Chren - Obročník - Orávik, Škvarka, L. Kováč (90. P. Farkaš), Hodek (64. Candrák) - Bernáth (78. M. Pavlovič)

Myjava: Šulla - Siva, Častulín, Černáček, T. Mrva - Marček (60. Dian), Peter Majerník (78. Bruško) - Sládek, Kuračka, Kukoľ - Kosík (70. Harsányi)

Úvod stretnutia priniesol sľubné príležitosti na oboch stranách. Už v 3. min rozohral Orávik štandardnú situáciu, Obročník hlavou len tesne minul bránku. "Kopaničiari" odpovedali v 7. min, na Kuračkov center si vyskočil Peter Majerník, jeho hlavičku Kuciak vytlačil na rohový kop. Do vedenia šli domáci v 14. min, keď Bernáth využil zmätky v zadných radoch a z ôsmich metrov prekonal Šullu - 1:0. V 19. min Černáček potiahol akciu do pokutového územia, loptu posunul na Sládeka, ktorý v dobrej pozícii mieril nad bránku. Skóre sa opäť menilo v 29. min, agilný Škvarka našiel na malom vápne Kováča, ktorý zblízka prestrelil Šullu - 2:0. V 35. min predviedli domáci peknú akciu po osi Škvarka - Kováč - Bernáth, ktorého strelu gólman hostí len s námahou vyrazil. V 41. min po ukážkovej kombinácii Chrena s Bernáthom na bránkovej čiare ratoval Častulín. Hostí vrátil do zápasu v 44. min Siva, ktorý si vyskočil na Kuračkov center z priameho kopu a hlavou prekonal Kuciaka - 2:1.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie hostia. V 50. min sa ocitol v dobrej pozícii Kuračka, jeho strelu zblokoval Chren. Skóre sa mohlo meniť v 62. min, avšak Sládekovu prudkú strelu z uhla Kuciak reflexívne vytesnil na roh. V 75. min rozohral rohový kop Orávik, k lopte sa dostal Pavol Majerník, jeho strelu zblokovala obrana hostí. V 83. mohol poistiť vedenie domácich Škvarka, ale zoči-voči Šulovi mieril iba doňho. V záverečných minútach hrali hostia vabank, na hrot útoku sa vysunul aj stopér Černáček. V 88. min ponúkol tutovku ako na podnose Škvarka Kováčovi, ten zo šiestich metrov prestrelil. V 90. min Pavlendov center našiel v malom vápne Candráka, ktorý v páde mieril nad. V nadstavenom čase napokon prišla poistka cenného víťazstva, keď na Pavlovičov center si nabehol striedajúci Candrák a v svojom 100. ligovom stretnutí s prehľadom prekonal Šullu - 3:1.

Hlasy:

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Sledujem Myjavu, ktorý možno mnohí pred súťažou odpisovali, avšak oni idú hore. Majú veľmi dobré štandardné situácie, z čoho nakoniec rezultoval aj ich kontaktný gól. Po zmene strán sme chceli rýchlo rozhodnúť, čo sa nám však nepodarilo, a preto Myjava stále žila. Blahoželám Candrákovi ku gólu v jeho 100. corgoňligovom stretnutí."

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Dnes je to zvláštne hodnotenie, pretože sme dostali góly, ktoré by sme nemali inkasovať. Do hry sme sa dostali kontaktným presným zásahom, domáci majú fazónu a hrajú dobrý futbal. Nás môže len tešiť, že sme ich dnes potrápili. Pre divákov to bol dobrý futbal, pre mňa ako trénera však nie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok