Ružomberok zdolal Nitru

SITA, TA3
20.10.2012 19:22

Nekonečných 465 minút trval strelecký pôst ružomberských futbalistov v Corgoň lige. Ukončil ho až konžský útočník Mulumba Mukendi, keď dvomi gólmi otočil úvodný zápas 13. kola s Nitrou, ktorej budúcnosť je stále vo hviezdach.

MFK Ružomberok - FC Nitra 2:1 (0:1)

Góly:

64. a 75. Mulumba Mukendi - 6. Ivančík, ŽK: 29. Ivan Kotora, 51. Greššák, 90.+ L. Zich - 14. J. Harbuľák, 49. Kopecký, 60. Mikuš, rozhodovali: Kružliak - Jenčura, Hrdlička, 1051 divákov.

Zostavy:

Ružomberok: L. Zich - P. Maslo, Práznovský, Greššák, M. Nosek - M. Nagy, Š. Pekár (53. Lovás), Serečin (53. Lupták), Ďubek, Ivan Kotora (67. Almaský) - Mulumba Mukendi

Nitra: Kopecký - Kaspřák, Struhár, Kinček, J. Harbuľák (84. Boszorat) - Šimončič - Ivančík, M. Szabó, Mikuš (64. Moravčík), L. Zelenický (70. Kolár) - Šimonek

Stetnutie sa začalo pre domácich šokom. Už v 6. min nie prudká, ale umiestnená strela Ivančíka zo štrnástich metrov prekvapila Zicha v domácej bránke - 0:1. Krátko na to Mulumba Mukendi zblízka mieril len do nitrianskeho gólmana Kopeckého. Ten istý hráč presne po štvrťhodine hry poslal Ďubekov center hlavou z päťky tesne nad. V 25. min podnikli Ružomberčania rýchly útok, nasledovala šikovná prihrávka Pekára na dobre postaveného Ďubeka, ale kapitánovi MFK chýbala v zakončení presnosť. V ďalších fázach sa hral obojstranne podpriemerný futbal a diváci nespokonosť s výkonom svojho mužstva dávali najavo. 
Úvod druhého polčasu patril Liptákom, ale prvú šancu mali hostia. S presným kopom Mikuša mal L. Zich plné ruky práce. Potom sa dlho hralo bez vzruchu. Nudu na štadióne preťala až 64. minúta a hneď bol z toho gól. Ďubekov roh našiel Mukendiho, ktorý nádhernou hlavičkou zblízka vyrovnal - 1:1. Tlak Ružomberka silnel a odmena sa dostavila. V 75. min striedajuci Lupták zbehol po pravej strane, nasledoval center na Mukendiho, ktorý opäť hlavou pridal svoj druhý presný zásah - 2:1. Hostia potom pridali, snažili sa o vyrovnanie, ale do väčšej šance sa nevedeli dostať. Podarilo sa im to až 4 minúty pred koncom, keď Ivančíkovej hlavičke z piatich metrov chýbali len centimetre. Skóre sa už nezmenilo a Ružomberčania tak ukončili sedemzápasovú šnúru bez víťazstva.

Hlasy:

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Pre nás to bol veľmi ťažký zápas, najmä po fyzickej stránke. Každý totiž očakával, že s Nitrou si asi ľahko poradíme. Pribrzdil nás rýchly gól, ktorý bol dosť zbytočný a potom až do konca prvého polčasu sme sa nevedeli dostať do tempa. Pomohli nám prestriedania dvoch hráčov po prestávke. Za bojovnosť a vieru vo víťazstvo sme si tri body zaslúžili."

Ladislav Jurkemik (tréner Nitry): "Hralo sa s veľkým nasadením, obom súperom išlo o veľa. Bojovnosť prevládala nad futbalovou krásou. Na oboch stranách bolo málo šancí. Žiaľ, dvakrát sme zaspali a domáci nás za to potrestali. Ružomberok tak vyhral zaslúžene."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok