Počet obetí po páde budovy na Floride sa zvýšil, vyše 100 ľudí je nezvestných

TA3 TASR
27.6.2021 19:01

Počet obetí pádu časti bytovej budovy v americkom štáte Florida sa zvýšil na deväť, pričom nezvestných je stále viac ako 150 ľudí, informovala v nedeľu šéfka okresu Daniella Levinová Cavová.

Počet obetí po páde budovy na Floride sa zvýšil, vyše 100 ľudí je nezvestných
TASR/AP

"Podarilo sa nám z trosiek vytiahnuť ďalšie štyri telá, ako aj iné ľudské pozostatky," povedala Cavová novinárom v meste Surfside, kde k nešťastiu došlo. Úradom sa doteraz podarilo identifikovať štyri obete, dodala. "Jedna obeť dnes zomrela v nemocnici a z miesta (nešťastia) sme vytiahli osem ďalších tiel, takže dnes potvrdzujem, že počet obetí je deväť," povedala Cavová.

Úrady zdôraznili, že v troskách stále môžu byť zavalení živí ľudia. Záchranné tímy podľa Cavovej do hromady trosiek vyrezali "hlbokú priekopu". "Momentálne ma dĺžku 38 metrov, šírku 6 metrov a je 12 metrov hlboká," uviedla Cavová pričom dodala, že práve vďaka tejto priekope sa záchranárom podarilo nájsť ďalšie telá.

Pád postihol okolo 55 bytov. Záchranné služby, ktoré prišli na miesto vo štvrtok okolo 01.30 h, evakuovali z budovy približne 35 ľudí. Americký prezident Joe Biden vyhlásil v reakcii na nešťastie v piatok skoro ráno núdzový stav a nariadil federálnym úradom, aby poskytli mestu pomoc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok