Sputnik bol Matovičov fetiš, vyhlásil Pellegrini. Pre očkovanie sa stále nerozhodol

TA3/hm
27.6.2021 12:06

Expremiér Peter Pellegrini ešte nevie, či sa dá zaočkovať. V najbližších týždňoch plánuje ísť na protilátkový test, očkovanie však odporúča každému, kto chce chrániť svoje zdravie. Povedal to v nedeľnej relácii V politike.

20210627_v_politike.jpg
TA3

Na sobotňajšom sneme pribudlo do strany Hlas-SD niekoľko nových mien. Neskôr pribudnú aj tváre bez politickej minulosti, s ktorými sa už dohodli. Minimálne dve osoby budú verejnosti veľmi dobre známe, predstaviť by ich mali v septembri na sneme strany. Pellegrini uviedol, že na programovom sneme na jeseň budú predstavené tri alebo štyri zaujímavé tváre, ktoré budú zároveň aj nominantmi na najvyššie pozície. Na Petra Žigu sa pozerajú "z titulu prezumpcie neviny," povedal v relácii, a deklaroval mu dôveru. Ako povedal, obvinenie Žigu je "postavené na vode".

O vládnom hnutí OĽANO povedal, že je to "zmeska ľudí, ktorí boli kade-tade, a každé štyri roky ich pozbierajú zo všetkých možných strán." Strana Hlas-SD sa jasne ohradila voči kotlebovcom alebo alternatívnym médiám. Pripomenul s tým, že uvidia po voľbách, ako ľudia rozdajú karty. Odmietol, že by mali dopredu preferovanú koalíciu. Naznačil, že po voľbách by sa mohli spojiť znepriatelené strany, ktoré si doteraz k sebe cestu nenašli.

Ak ústavný súd rozhodne proti referendu o predčasných voľbách, Pellegrini sa začne vážne zamýšľať nad tým, komu ÚS slúži. Ako uviedol, potom sa budú musieť obrátiť aj s ostatnými opozičnými stranami na európske inštitúcie.

Podajú návrh na odvolanie Matoviča

Pellegrini povedal, že v pondelok 28. júna podá strana návrh na odvolanie Igora Matoviča. Podľa jeho slov Matovič nezvládal svoju funkciu ani ako premiér, a nezvláda ju ani ako minister financií. 

Očkovanie musí zostať slobodné. Pellegrini odmietol, že by bol nízky záujem o očkovanie chybou opozície. V relácii vyzval a odporučil všetkým, ktorí sa chcú dať zaočkovať a cítia sa ohrození, nech sa zaočkovať dajú. Hlavným momentom očkovania by malo byť nechať si vpichnúť vakcínu pre svoje zdravie, a nie pre ľahší presun cez hranice. Podľa predsedu Hlasu-SD sa treba zamerať aj na vývin lieku proti covidu.

V najbližších týždňoch si plánuje dať spraviť test na protilátky po ochorení Covid-19, ktoré prekonal so stredne ťažkým priebehom. Najskôr chce vidieť úroveň protilátok. Ak budú na dostatočne vysokej úrovni, nevidí dôvod sa dať zaočkovať. Seniori by nemali byť povinne očkovaní, povinnosť vakcinácie by vyvolalo odpor, uviedol V politike.

"Sputnik to bol fetiš Igora Matoviča", povedal. Podľa Pellegriniho sa ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengavrskému Matovič za predaj Sputnika "pomstí". 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok