Tip na rekreáciu: Na letnom kúpalisku Delňa vrcholia prípravy na otvorenie letnej sezóny

TA3 TASR
27.6.2021 09:09

Vodná nádrž v areáli prírodného kúpaliska Delňa je už kompletne napustená vodou a onedlho tu odštartuje letná sezóna. Mesto Prešov aktuálne čaká na výsledky rozboru vzoriek vody a schválenie prevádzkového poriadku. Kúpalisko plánuje otvoriť začiatkom júla.

Na letnom kúpalisku Delňa vrcholia prípravy na otvorenie letnej sezóny
TASR/Milan Kapusta

Tohtoročnou novinkou bude podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka aquazorbing, chôdza po vode vo veľkej priehľadnej PVC guli. "V uplynulých týždňoch sme kompletne vyčistili a vydezinfikovali dno vodnej nádrže a zrealizovali sme všetky potrebné opatrenia, aby bolo možné využívať vodnú plochu na kúpanie v zdravotne nezávadnej vode. Tá prešla procesom hygienizácie s využitím osvedčenej technológie, ktorú sme prvýkrát vyskúšali už v roku 2016," povedal Tomek.

Aktuálne je už nádrž kompletne napustená vodou. Kúpanie je však zatiaľ možné len na vlastnú zodpovednosť. "Čakáme na výsledky rozboru vzoriek vody a na schválenie prevádzkového poriadku kúpaliska zo strany Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Následne bude možné na kúpalisku otvoriť letnú sezónu, počas ktorej bude vodná plocha monitorovaná vodnou záchrannou službou. Až do oficiálneho zahájenia sezóny je vstup do areálu voľný," vysvetlil Tomek.

"V súlade s aktuálne platnými opatreniami je maximálna možná kapacita areálu 3300 návštevníkov. Prípadné ďalšie pandemické obmedzenia budú závisieť od aktuálnej situácie v prešovskom okrese," vysvetlil Tomek. Ako ďalej povedal, počas rokov 2019 až 2020 v areáli pribudlo nové plážové ihrisko na volejbal a hádzanú.

"Keď sa nehrá zápas, ihrisko slúži na hru pre deti. Areál bol zabezpečený kamerovým systémom a zaviedli sme bezplatné Wi-Fi pripojenie pre všetkých návštevníkov. Okrem toho sme zrenovovali prvú časť plážového chodníka, v oprave ktorého budeme pokračovať aj v nasledujúcich rokoch. Postarali sme sa aj o orez stromov, aby sme vytvorili čo najbezpečnejšie prostredie na pohyb návštevníkov po celom areáli," dodal hovorca mesta.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok