Obama trpí "romnéziou"

SITA
20.10.2012 15:04

Romney súperovi odkázal, že namiesto "hlúpych slovných hračiek" má radšej vysvetľovať svoje plány.

Obama trpí "romnéziou"
SITA

Americký prezident Barack Obama si najnovšie zažartoval na úkor svojho konkurenta vo voľbách o kreslo hlavy štátu pomocou slovnej hračky. Mittovi Romneymu vyčítal, že trpí "romnéziou", pretože na svoje predchádzajúce politické vyhlásenia zabúda. Spojil pritom jeho meno so slovom amnézia, lekárskym výrazom pre poruchu pamäte. Vyjadril sa tak v piatok počas svojho predvolebného vystúpenia vo Fairfaxe vo Virgínii. Prezident pritom vymenoval viacero tém, v ktorých Romney údajne v uplynulých týždňoch zmenil názor.

"Zabúda na to, aké sú jeho vlastné postoje a stavia na to, že vy na to zabudnete tiež. Myslím, že sa to volá romnézia," povedal Obama tisíckam priaznivcov, ktorí vtip odmenili smiechom a potleskom. Romney reagoval na predvolebnom zhromaždení v Daytona Beach na Florida, kde svojmu demokratickému súperovi odkázal, že namiesto "hlúpych slovných hračiek" má radšej vysvetľovať svoje plány, keďže podľa neho "nemá žiadnu agendu pre druhé funkčné obdobie".

Už v auguste použil Obama na úkor Romneyho podobný žart. Vtedy ho nazval „Romneym Hoodom“, pretože chce vziať peniaze chudobným a dať bohatým. "Je ako Robin Hood na spätný chod," povedal.

Tri týždne pred americkými prezidentskými voľbami zostáva súboj medzi dvoma hlavnými rivalmi o najvyšší post stále otvorený. Podľa posledného prieskumu verejnej mienky by za súčasného prezidenta Obamu hlasovalo 49 percent Američanov, zatiaľ čo jeho republikánskemu súperovi Romneymu by dalo hlas 46 percent voličov. Dôležitejšie ako celková podpora jednotlivých kandidátov je však to, v koľkých takzvaných nerozhodnutých štátoch sa im podarí zvíťaziť. Oboch konkurentov čaká ešte aj tretia a posledná televízna debata, ktorá je naplánovaná na 22. októbra. Voľby nového amerického prezidenta sa uskutočnia následne 6. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok