Dánsko postúpilo do štvrťfinále, Wales zvalcovalo štyrmi gólmi

TA3 TASR
26.6.2021 20:26

Futbalisti Dánska postúpili do štvrťfinále ME 2020. V sobotnom osemfinálovom stretnutí zdolali v Amsterdame Wales 4:0. Vo štvrťfinále, ktoré je na programe o týždeň v Baku o 18.00 SELČ, narazia na víťaza duelu Holandsko - Česko (nedeľa 27. júna o 18.00).

Dánsko postúpilo do štvrťfinále, Wales zvalcovalo štyrmi gólmi
TASR/AP

Wales - Dánsko 0:4 (0:1)


Dáni položili základ svojho triumfu v 27. minúte, keď sa prvýkrát v zápase presadil Kasper Dolberg. Tri minúty po prestávke sa ten istý hráč presadil po druhý raz a víťazstvo spečatili v závere duelu Joakim Maehle a Martin Braithwaite.

Góly: 27. a 48. Dolberg, 89. Maehle, 90.+6 Braithwaite. 


Rozhodovali: Siebert - Seidel, Foltyn (všetci Nem.), ŽK: Rodon, Moore, Brooks, Bale, ČK: 90. Wilson (všetci Wales)

Wales: Ward – C. Roberts (40. N. Williams), Rodon, Mepham, Davies – Morrell (59. Wilson), Allen – James (78. Brooks), Ramsey, Bale – Moore (78. T. Roberts).

Dánsko: Schmeichel – Christensen, Kjaer (77. Andersen), Vestergaard – Stryger, Höjbjerg, Delaney (60. Jensen), Maehle – Damsgaard (60. Nörgaard), Dolberg (69. Cornelius), Braithwaite

Dáni boli aktívnejší

Aktívnejšie vstúpili do zápasu Dáni, potom sa hra vyrovnala. V 10. minúte nepríjemne vystrelil Bale, lopta len tesne minula ľavú žrď. Potom sa zasa dostali k slovu Dáni, v 20. minúte kopali tri rohové kopy za sebou. Priestor brány však trafili až v 27. minúte a hneď z toho rezultoval gól. Maehle prihral na ľavú stranu do behu Damsgaardovi, ten na seba natiahol dvoch hráčov a posunul loptu na Dolberga. Ten si ju dal na pravačku a z priestoru tesne za šestnástkou zakončil k zadnej žrdi - 0:1. Päť minút pred prestávkou musel tréner Walesu nútene striedať zraneného Robertsa, Dáni potom mali možnosť zvýšiť náskok. Maehle sa ocitol v dobrej pozícii, ale Ward jeho úmysel vystihol.

Walesania si šance nevytvorili

V druhom polčase sa hralo len tri minúty, keď Braithwaite utiekol po pravej strane, jeho center odvrátil striedajúci N. Williams len k Dolbergovi a dánsky útočník strelil svoj druhý gól v zápase. Dáni mali viac z hry, Walesania sa pred bránku často nedostávali a keď už rýchlonohý Bale prenikol po krídle, jeho prihrávky nenachádzali adresáta. Tento scenár sa zopakoval aj v 73. minúte po rýchlom protiútoku, Dáni mali predtým dobrú možnosť na tretí gól, ktorú však zmaril obranným zákrokom Moore. Futbalisti Dánska potom čoraz viac kúskovali hru, ich tréner prestriedal a na trávnik poslal čerstvé sily. Náskok si pohodlne strážili a v závere ho ešte zvýšili. Najskôr sa po peknej individuálnej akcii presadil Maehle a v šiestej minúte nadstaveného času dal svoj prvý gól na šampionáte Braithwaite. Tento zásah ešte arbitri konzultovali s VAR, keďže strelec gólu stál pred zakončením na hrane ofsajdu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok