Digitálne covid preukazy nájdete od soboty aj v aplikácii

TA3
26.6.2021 16:35

Na Slovensku od soboty dostávajú ľudia prvé digitálne Covid preukazy EÚ. Národné centrum zdravotníckych informácií odštartovalo spracúvanie 3,2 milióna záznamov o vakcinácii, cez 200.000 záznamov o prekonaní ochorenia Covid-19 a takmer 50.000 PCR testov. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

"Digitálny Covid preukaz EÚ je oddnes v prvej aplikácii. Poistenci Všeobecnej zdravotnej poisťovne ho postupne majú vďaka aplikácii poisťovne od dnešného dňa k dispozícii. Poistenci ďalších poisťovní budú mať túto možnosť prostredníctvom svojich aplikácií takisto v najbližších dňoch," uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Zároveň poďakoval zdravotným poisťovniam za konštruktívny prístup a spoluprácu.

Okolo 800.000 ľuďom, ktorí dostali dočasný certifikát, bude v sobotu a nedeľu z NCZI automaticky emailom zaslaný digitálny Covid preukaz EÚ vo formáte pdf. Ľudia, ktorí si v minulých týždňoch zadali žiadosť o dočasný certifikát, tak nemajú žiadne povinnosti s vystavením digitálneho Covid preukazu EÚ. Všetci ostatní budú môcť požiadať prostredníctvom formulára na stránke www.korona.gov.sk o jednotný digitálny Covid preukaz EÚ od pondelka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok