Julian Assange má v pláne oženiť sa vo väzení

TA3 TASR
26.6.2021 15:39

Zakladateľ portálu WikiLeaks Julian Assange a jeho partnerka Stella Morisová sa plánujú vo väzení zosobášiť, povedala Morisová v exkluzívnom rozhovore pre nemeckú tlačovú agentúru DPA.

Julian Assange 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

 V Austrálii narodený novinár Assange bude mať 3. júla 50.  narodeniny a už vyše dva roky sa nachádza v londýnskej väznici so zvýšeným dozorom Belmarsh. Jeho vzťah s Morisovou sa začal v období, keď prebýval na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne a žiadal tam o politický azyl. Pár má spolu dvoch synov vo veku štyroch a dva a pol roka. "Preverujeme možnosť dať sa vo väznici zosobášiť, lebo zasnúbení sme už od roku 2016," povedala Morisová s tým, že okolnosti im doposiaľ neumožňovali pokračovať v životných plánoch.

"A keď sa v tej väznici zosobášime, potom si nemyslím, že bude len jedna oslava," vyznala sa Morisová. "Najpravdepodobnejšie je, že sa vezmeme vo väznici a raz, raz, keď už bude na slobode, budeme mať ešte jednu svadobnú hostinu – s priateľmi a s rodinou." Dátum svadby ešte stanovený síce nie je, ale obaja sa postupne prebúravajú cez potrebnú byrokraciu a dúfajú, že sa zosobášia "už čoskoro", tvrdí Assangeova snúbenica.

"Je to dosť komplikované a pandémia to ešte viac sťažila. Rozprávali sme sa o tom s belshmarským kaplánom a ten nám povedal, že v Belmarshi ešte počas svojho pôsobenia svadbu nezažil, a to je už 12 rokov. Takže až také jednoduché to asi nebude," zauvažovala Morisová. Vysvetlila, že napríklad obaja potrebujú potvrdenia zo svojich domovských krajín, či nie sú alebo niekedy už neboli s niekým zosobášení. "Takže je to zdĺhavá byrokratická procedúra, ale začali sme ju."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok