Muž, ktorý útočil v Nemecku, bol pacientom psychiatrie

TA3 TASR
25.6.2021 22:18

Muž, ktorý v piatok pri útoku v meste Würzburg na juhu Nemecka zabil troch ľudí, pochádzal zo Somálska a v minulosti sa liečil na psychiatrii. Pri útoku údajne zakričal "Alláhu akbar".

Podľa najnovších zistení bol útočníkom 24-ročný muž, ktorý pochádzal zo Somálska a vo Würzburgu žil od roku 2015. Pred niekoľkými týždňami sa uňho začali objavovať známky agresívneho správania a liečil sa na psychiatrickom oddelení. Muž bol podľa svedkov pri útoku agresívny a "brutálny" a zakričal "Alláhu akbar", podľa bavorského ministra vnútra Joachima Herrmanna je však potrebné túto informáciu ešte overiť.

Prvé správy hovorili o šiestich zranených. Podľa najnovších informácií agentúry DPA pri útoku utrpelo zranenia päť ľudí. Stav niektorých z nich je však vážny a podľa Hermanna sú v ohrození života. Hermann tiež uviedol, že útočník sa momentálne nachádza v nemocnici, kde ho vypočúvajú policajné zložky. Pri zatýkaní ho totiž postrelili do nohy. K útoku vo Würzburgu došlo v piatok okolo piatej hodiny popoludní na Barbarossovom námestí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok