Cyklistická tour Petra Káčera sa blíži ku koncu. Zavítal aj do Liptovského Mikuláša

TA3
26.6.2021 09:48

Charitatívna akcia Káčer na bicykli 2021 má za sebou aj predposlednú etapu. Peter Káčer so svojím tímom navštívil Liptovský Mikuláš a aj tam pomáhal všetkým, ktorí to najviac potrebujú. Na špeciálnom trojkolesovom bicykli jazdí Peťo celý týždeň po Slovensku, aby podporil rodiny aj jednotlivcov so zdravotným hendikepom.

"Po včerajšom výkone ma trošku bolia nohy, ale cítim sa dobre a teším sa na dnešný deň. Zase niečo uvidíme a pomôžeme ľuďom," povedal Peter Káčer. Vždy pred štartom venuje šek niekomu, kto urgentne potrebuje pomoc. V Liptovskom Mikuláši to bola rodina, ktorá po požiari spôsobenom cudzím zavinením náhle prišla o bývanie. Z Liptovského Mikuláša odchádzal Peťo Káčer so svojím tímom za potlesku. Cestou na Žiarsku chatu si pozrel vojenský cintorín Nicovô. Chuť do bicyklovania nestratil ani vtedy, keď dostal do nôh kŕče. "Určime to dáme! Robíme to pre ľudí, ktorí majú väčšie problémy," nestrácal optimizmus. Peťo Káčer tak po Kráľovej holi zdolal aj Žiarsku chatu.

Akcia Káčer na bicykli 2021 odštartovala v Radošine, pokračovala v Bojniciach, ďalej tím Peťa Káčera zamieril do Kremnice a Banskej Bystrice, nasledoval Šumiac a Liptovský Mikuláš. Ostáva už len Bešeňová.

Charitatívna tour sa koná už ôsmy rok. V mestácha obciach, ktoré Peter navštevuje, rodovzdáva šeky. Primátori a starostovia ich podľa svojho uváženia môžu venovať rodinám so sociálnym znevýhodním, ľuďom so zdravotným hendikepom, či organizáciám s charitatívnym zameraním.

Motívom podujatia pre rok 2021 je propagácia domáceho cestovného ruchu, prioritou však ostáva charita, ako povedal predseda Správnej rady Nadácie TA3 Igor Čekirda. Vysvetlil, že Peter Káčer tento rok nebicykluje pre sedem jednotlivcov či rodín so zdravotným znevýhodnením, ako to bolo doposiaľ, ale až pre desiatich. "Nie je to náhoda – Nadácia TA3 si totiž vo februári pripomenula 10 rokov svojej existencie," vysvetlil Čekirda.

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok