Bizarné zákony o bozkávaní: Kde na svete je zákaz dať bozk spiacej žene či lúčiť sa takto na stanici?

TA3/zm
26.6.2021 10:00

Niektoré zákony sú také absurdné, že nemôžete vôbec uveriť ich existencii. A zopár z nich upravuje aj štátom dané pravidlá o bozkávaní.

Bizarné zákony o bozkávaní: Kde na svete je zákaz dať bozk spiacej žene či lúčiť sa takto na stanici?
Pexels/Snapwire

Bizarných zákonov, ktoré obmedzujú alebo totálne zakazujú bozkávanie je na svete niekoľko, no najväčšími puritánmi sú Američania. Práve od ich zákonodarcov pochádza najviac absurdít spojených s bozkami.  

Limit bozkávania

Dva americké štáty dokonca zákonom určili, ako dlho by spojenie pier dvoch ľudí malo trvať. V Marylande si ľudia asi neužijú veľa romantiky, keďže im paragrafy určujú časový limit na bozkávanie len na jednu jedinú sekundu.   

O niečo lepšie sú na tom obyvatelia štátu Iowa, kde sa na verejnosti môžu dvojice bozkávať „až“ päť minút. V tomto americkom štáte sú však experti na niečo iné. Pusa od muža s fúzami je na ulici absolútne vylúčená a za porušenie vám hrozí pokuta.  

Koho nebozkávať

Ďalšími perličkami sú príkazy o tom, koho bozkávať, alebo lepšie povedané, s kým sa nebozkávať. Tak napríklad niekoľko amerických štátov má stále platné zákony z roku pána, podľa ktorých je tento akt vylúčený medzi nezosobášenými dvojicami.

V Logan County v Colorade je zas trestné bozkávať spiacu ženu. V Minnesote platí zákaz bozkávania rýb, a ak chcete dať pusu človeku, tak jedine v prípade, že nejedol cibuľu, cesnak alebo sardinky. Práve posledný menovaný zákaz je však nezmysel na druhú, pretože sa týka len mužov, ale ženy vynechal.

Kde nebozkávať

Ak je tých zákazov a príkazov na váš ešte málo, muži zákona vám môžu určiť nielen to, koho a ako dlho, ale ešte aj kde bozkávať. V tomto prípade pôjdeme mimo Ameriky. Prvá chuťovka pochádza z Francúzska, kde v roku 1910 zakázali kvôli hrozbe meškania vlakov bozkávanie na stanici. Akosi však pozabudli a tento zákon platí dodnes.

Morálne zásady platia aj v Novom Mexiku, kde si bozky a iné intímnosti môžete vymieňať v aute na zadnom sedadle počas obednej prestávky jedine za podmienky, že máte na svojom vozidle zatiahnuté záclony!

Filmový zákon o bozkoch

Napokon ešte jeden nepísaný zákon, ktorý pochádza z filmového sveta. Väčšina bozkov na striebornom plátne je taká nudná kvôli Hayovmu kódexu z roku 1930. Tento zákonník hovorí o zákaze vášnivých bozkov, a paradoxne, mnohí tvorcovia ho rešpektujú dodnes.

Niekoľko amerických štátov má dodnes stále platné zákony, podľa ktorých je bozkávanie vylúčené medzi nezosobášenými dvojicami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok