Poslanci mali krušné chvíle, v parlamente nahlásili bombu

TA3 TASR
25.6.2021 10:22

Budova Národnej rady SR sa vracia do štandardného režimu. Bezpečnostné prehliadky po nahlásení bomby v parlamente sa ukončili s negatívnym výsledkom, uviedla hovorkyňa predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) Michaela Jurcová.

"Pyrotechnické prehliadky boli ukončené s negatívnym výsledkom. Budova sa vracia do štandardného režimu," uviedla. 

Oznámenie o bombe v NR SR bolo nahlásené v piatok ráno. Budovu následne uzavreli a nikoho nepúšťali dnu, kým sa neskončili prehliadky priestorov. Evakuácia sa nekonala, priebeh rokovania parlamentu oznámenie nenarušilo. 

"Dnešného dňa 25. 6. 2021 v čase o 09.19 h bol na linku tiesňového volania 112 prijatý hovor, v ktorom doposiaľ nezistená osoba nahlásila 'bombu v budove parlamentu', a potom hovor ukončila. Oznam bol neodkladne postúpený na operačné oddelenie Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave," uviedol pre TASR Jaroslav Ličák z košického Krajského riaditeľstva PZ.

Poslanci rokovali ďalej

Poslancov sediacich na rokovaní v pléne o situácii informoval podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD). Rovnako uviedol, že priebeh rokovania by to nemalo narušiť. „V súčasnosti NR SR je uzavretá pre bezpečnostné riziko, do budovy ani z budovy nikto nie je vypúšťaný, lebo bola nahlásená ohrozujúca záležitosť,“ povedal zákonodarcom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok