POČASIE: V piatok má byť mimoriadne teplo a dusno. Ojedinele sa vyskytnú intenzívne búrky

TA3 SHMÚ
25.6.2021 07:43

Jasno až polooblačno, pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky a búrky - aj intenzívne. Na východe mimoriadne teplo a dusno. Denná teplota od 24 st. na severozápade po 36 st. na juhovýchode. Prevažne juhozápadný, na západe severozápadný vietor do 30 km/h. Pri búrkach vietor zosilnie.

Situácia

Od západu až severozápadu postupuje do našej oblasti nevýrazný zvlnený studený front. Pred ním prúdi od juhozápadu nad Karpaty veľmi teplý vzduch.

Predpoveď počasia

NOC:

Jasno až polooblačno, na západe prechodne až veľká oblačnosť. Ojedinele, najmä na krajnom západe, prehánky alebo búrky - aj intenzívne. Najnižšia teplota 22 až 17, v Žilinskom kraji, na Spiši a Horehroní miestami do 15 st. Slabý, na západe postupne severozápadný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), pri búrkach prechodne zosilnie.

DEŇ:

Jasno až polooblačno, pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele, najmä v severnej polovici územia, prehánky alebo búrky - aj intenzívne. Na východe mimoriadne teplo a dusno. Najvyššia denná teplota 30 až 36, na západe, v Žilinskom kraji, na Horehroní a pod Tatrami väčšinou 24 až 30 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 14, v Tatrách a v Nízkych Tatrách okolo 19 st. Slabý, postupne južný až juhozápadný vietor do 6 m/s (20 km/h), pri búrkach prechodne zosilnie. Na západe a k večeru aj na východe severozápadný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h).

Predpokladané množstvo zrážok:

NOC: do 5, pri búrkach ojedinele okolo 30 mm, výnimočne aj viac.

DEŇ: do 5, pri búrkach ojedinele okolo 30 mm.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok