Babiš sa pre zlé počasie nemohol vrátiť z Bruselu, pre zasiahnutý kraj uvoľnili desať miliónov

TA3 TASR ČT24
25.6.2021 07:32

Český premiér Andrej Babiš chce v piatok popoludní navštíviť oblasť na južnej Morave, ktorú vo štvrtok večer zasiahli ničivé búrky a tornádo, informovala na svojej webovej stránke spravodajská televízia ČT 24.

Andrej Babiš
TASR/AP

Premiér takisto nevylúčil mimoriadne zasadnutie vlády ČR v prípade, ak by bolo potrebné rozhodnúť o uvoľnení peňazí pre postihnuté obce. Babiš vo štvrtok v noci na Twitteri oznámil, že sa pre nepriaznivé počasie nemôže vrátiť z Bruselu. Premiér podľa svojich slov požiadal vicepremiérku Alenu Schillerovú, aby bola k dispozícii hajtmanovi Juhomoravského kraja Janovi Grolichovi v súvislosti s okamžitou pomocou vlády pre zasiahnutých občanov a ich rodiny.

Česká vláda podľa Schillerovej pre Juhomoravský kraj okamžite uvoľňuje desať miliónov českých korún, píše spravodajský server iDnes.cz. Riaditeľ nemocnice v Hodoníne Antonín Tesařík oznámil, že nemocnica prijala desiatky zranených. Po nešťastí v Česku potvrdili úmrtie najmenej štyroch osôb a stovky zranených. Nemocnica v meste Břeclav podľa ČT 24 prijala viac než 50 zranených.

Hajtman Juhomoravského kraja Grolich uviedol, že v súvislosti s búrkami bude zasadať krízový štáb a bude zriadená krízová linka. Takisto požiadal o nasadenie dvoch ženijných jednotiek českej armády. Najviac postihnutými obcami sú podľa Grolicha Moravská Nová Ves, Hrušky, Mikulčice a Lužice.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok