Po tornáde v Česku zaznamenali obete na životoch. Zranených je viac ako sto ľudí

TA3 TASR
24.6.2021 22:06

Záchranári na južnej Morave v spojitosti so štvrtkovými silnými búrkami zaznamenali obete na životoch a až 150 zranených. Presný počet obetí však nepoznajú. Informovali o tom spravodajský server Novinky.cz a televízia ČT24 s odvolaním sa na záchranárov.

 Juhomoravskí hasiči, ktorí evidujú stovky udalostí a sú preťažení, vyhlásili udalosť tretieho stupňa v okresoch Břeclav a Hodonín a varovali obyvateľov, aby nevychádzali na ulice.

Na južnú Moravu sa presúvajú všetky jednotky integrovaného záchranného systému z iných oblastí ČR vrátane záchranných útvarov, oznámil minister vnútra ČR Jan Hamáček.

Búrky obmedzili aj verejnú autobusovú a vlakovú dopravu. Z oblasti hlásia množstvo strhnutých striech a v niektorých poškodených objektoch sa môžu nachádzať aj zavalení ľudia.

V oblasti Hodonína zrejme vo štvrtok večer zaznamenali aj tornádo, ktoré zrovnalo so zemou pol obce Hrušky. Ak sa to potvrdí, išlo by o prvé tornádo v ČR od mája 2018. Veľké škody sú hlásené aj z obce Lužice. V samotnom meste Hodonín búrka odniesla strechu športovej haly, poškodila štadión a domov seniorov, v ktorom utrpelo zranenia viacero dôchodcov.

Pomôcť na juhu Moravy sú pripravení aj slovenskí hasiči.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok