Ľudia môžu vymyslieť meno novému mostu, spojí Slovensko a Rakúsko

TA3 TASR
24.6.2021 17:02

Verejnosť môže navrhnúť názov nového cyklomosta medzi Vysokou pri Morave a Marcheggom. Budúci rok má prepojiť brehy rieky Moravy medzi Slovenskom a Rakúskom. Informuje o tom Bratislavský samosprávny kraj.

rieka morava ilu 1140 px (TASR/Martin Baumann)
TASR/Martin Baumann

Podnety môžu ľudia posielať prostredníctvom webu kraja do konca júna. Návrhy následne doručia zástupcom samospráv Slovenska a Rakúska, ktorí vyberú definitívny názov cyklomosta.

Most s dĺžkou 270 metrov a šírkou štyri metre prepojí medzinárodnú cyklotrasu železnej opony Eurovelo 13 s rakúskou cyklotrasou Kamp-Thaya-March. Projekt Vysomarch má byť hotoví do leta budúceho roka, rovnako na budúci rok by sa malo rozhodnúť o konečnom názve mosta. Ide o ďalší cyklomost na území Bratislavského kraja. Prvým je terajší Cyklomost slobody, ktorý prepája bratislavskú Devínsku Novú Ves s rakúskym Schloss Hofom.

Pred otvorením Cyklomosta slobody vyhlásil BSK anketu o jeho názve. Kraj navrhol tri pomenovania – Most Márie Terézie, Most slobody, Most železnej opony. Recesisti na sociálnych sieťach v hlasovaní viedli s pomenovaním mosta po akčnom hrdinovi, terči početných vtipov Chuckovi Norrisovi. Tým sa most zviditeľnil na mnohých weboch po celom svete. O názve cyklomosta rozhodli nakoniec krajskí poslanci i rakúski partneri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok