Posledná rozlúčka s Libušou Šafránkovou: Na truhlu postavili ružovú črievičku

TA3
25.6.2021 08:00

Verejnosť aj rodina sa v piatok lúčia s herečkou Libušou Šafránkovou, ktorá zomrela 9. júna vo veku 68 rokov. Herečka stvárnila množstvo nezabudnuteľných postáv v rozprávkach, komédiách aj drámach.

Posledná rozlúčka s Libušou Šafránkovou: Do kostola prišiel aj Pavel Trávniček
Profimedia.sk

Lúči sa aj "princ" Trávniček

Verejná rozlúčka s českou herečkou sa konala od 10. hodiny v kostole sv. Anežky Českej v Prahe. Samotný pohreb bude iba v rodinnom kruhu. Informovalo o tom Ministerstvo kultúry Českej republiky. Ľudia si mohli uctiť Šafránkovú priamo v kostole, ktorý bol otvorený až do 14.00. Vedľa kostola je aj pietne miesto s kondolenčnou knihou. 

Už od rána pribúdali pred kostolom smútočné vence. Podľa informácií portálu iDnes.cz sú medzi nimi aj vence od prezidenta Miloša Zemana, premiéra Andreja Babiša, riaditeľa Českej televízie, ministrov kultúry aj financií a ďalších.

Do kostola púšťali ľudí po skupinkách kvôli dodržiavaniu epidemických opatrení. Rozlúčiť sa prišiel aj herec Pavel Trávniček, ktorý si s Libušou Šafránkovou zahral v rozpráckach Tri oriešky pre Popolušku alebo Tretí princ. 

Pavel Trávniček na rozlúčke s Libušou Šafránkovou. Profimedia.sk

Pohreb bude v rodinnom kruhu

Pohreb Libuše Šafránkovej sa začne o 16.00 a bude v kruhu rodiny a blízkych priateľov. "Verejnosť však bude mať možnosť tento obrad sledovať na veľkoplošných obrazovkách na priestranstve pred kostolom," oznámilo ministerstvo s tým, že prenos odvysiela aj verejnoprávna televízia.

Posledná rozlúčka s Libušou Šafránkovou. Profimedia.sk

Na veľkú pozornosť si nepotrpela

"Maminka si nepotrpela na veľkú pozornosť a cenila si súkromie. Viem však, že by určite stála o to, aby tí, ktorí ju mali radi, mali možnosť sa s ňou rozlúčiť na mieste, kam rada pred tridsiatimi rokmi chodila," citovali novinky.cz herečkinho syna Jozefa. Zádušná omša a uloženie na cintoríne sa uskutoční o týždeň neskôr, 2. júla v Šafránkovej rodnom meste Šlapanice pri Brne.  

Šafránková zomrela 9. júna vo veku 68 rokov. Počas svojej kariéry stvárnila množstvo filmových postáv vrátane viacerých princezien. Herečka sa pred niekoľkými rokmi stratila z očí verejnosti, keď jej diagnostikovali rakovinu pľúc. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok