Mnohí v tomto období vybavujú doklady. Oddelenia sú pod náporom

TA3 TASR
24.6.2021 12:57

Oddelenia dokladov v Bratislave sú pod náporom žiadateľov o cestovné doklady, a to predovšetkým Klientske centrum Okresného úradu Bratislava na Tomášikovej ulici. Upozorňuje na to ministerstvo vnútra. Vyzýva preto verejnosť, aby využívala služby ďalších oddelení v hlavnom meste a v Bratislavskom kraji.

Mnohí v tomto období vybavujú doklady. Oddelenia sú pod náporom
TASR/Štefan Puškáš

O vydanie cestovného dokladu, či už cestovného pasu, alebo občianskeho preukazu, je možné podľa MV požiadať na ktoromkoľvek oddelení dokladov na Slovensku. V hlavnom meste môžu ľudia využiť služby na Ružinovskej ulici, Ulici Mikuláša Schneidera-Trnavského a na Záporožskej ulici. "Situácia na pracoviskách v Malackách, Senci či Pezinku je z hľadiska čakacích lehôt priaznivejšia," uvádza ministerstvo.

Rezort zároveň pripomína, že doklad bude ľuďom doručený na nimi zvolené oddelenie dokladov, prípadne na požiadanie kuriérom na určenú adresu. Z dôvodu pretrvávajúcej mimoriadnej situácie je doručenie bezplatné. "V súvislosti s touto situáciou upozorňujeme, že pri návšteve klientskych centier a oddelení dokladov sa vyžaduje striktné dodržiavanie hygienických predpisov: rúško - odstup - ruky," zdôrazňuje MV. Zároveň prosí verejnosť, aby v záujme ochrany zdravia rešpektovala nariadenia a usmernenia supervízorov na pracoviskách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok