Vakcína príde za pacientmi. Lengvarský vyzval lekárov, aby sa zapojili do očkovania

TA3
24.6.2021 11:27

"Očkovanie je jedinou cestou, ako zvládnuť pandémiu," vyhlásil na tlačovej besede minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Lekári a pediatri sa už môžu registrovať a následne očkovať svojich pacientov. Minister ich požiadal o pomoc.

"Snažíme sa nájsť všetky cesty tak, aby sme vakcíny čo najviac priblížili ľuďom. Vítam iniciatívu, ktorá vyšla z našej strany ale bola podporená aj z radov lekárov," uviedol Lengvarský a zároveň lekárov a pediatrov požiadal o pomoc. Ubezpečil, že vedľajšie účinky po očkovaní naďalej znáša štát.

Podľa Moniky Paluškovej, prezidentky Aliancie všeobecných lekárov, sa lekári práve teraz dostali na rad. "Prioritou je dostať očkovanie k ľuďom, ktorí do očkovacích centier nevedia alebo nemôžu prísť," uviedla. Prioritou je podľa nej aj doočkovať klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb. "Bude jednoduchšie dostať sa k vakcíne a plánovať výkon, vstup lekárov do systému je dobrovoľný, svojich pacientov si budú môcť objednávať tak, ako sú naučení. Nový systém objednávania netreba," dodala.

Lekári sa môžu prihlásiť cez stránku ministerstva zdravotníctva, podľa hlavnej odborníčky MZ SR pre pediatriu Eleny Prokopovej sa k nim dostanú aj informačné materiály. Ak sa chce niekto zaočkovať v ambulancii, nemusí sa registrovať cez systém NCZI, treba sa prihlásiť priamo u svojho lekára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok