Putin nesúhlasí s nosením moslimských šatiek v školách

TA3, TASR
19.10.2012 19:08

Ruský prezident Vladimir Putin sa dnes prvýkrát vyjadril k citlivej otázke nosenia moslimských šatiek v ruských školách. Naznačil svoj odmietavý postoj vzhľadom k tomu, že Rusko je sekulárny štát, povinný vytvárať rovnaké podmienky pre všetkých občanov.

Putin nesúhlasí s nosením moslimských šatiek v školách
SITA

"Potrebujeme vidieť, ako si s týmto problémom poradia naši susedia v európskych krajinách, potom bude všetko jasné," citovala Putina ruská agentúra RIA Novosti. Stanovisku predchádzal incident v meste Stavropoľ na juhu krajiny, kde riaditeľka školy zakázala dievčatám z moslimských rodín nosiť v škole šatky na hlavách, uviedla agentúra AP.

Ich rodičia proti zákazu protestovali, riaditeľka tvrdila, že ju ohrozovali. Podľa odhadov 20 miliónov zo 143-miliónovej ruskej populácie tvoria moslimovia, s väčšinovým postavením v mnohých oblastiach, vrátane Čečenska, Tatárska a severokaukazských regiónov. Putin zároveň uvítal myšlienku opätovného zavedenia jednotných školských uniforiem po vzore tradície z čias Sovietskeho zväzu, uviedla RIA Novosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok