Zaočkovaných Chorvátov pribudlo za týždeň len 1 percento. Premiér vyzýva k vakcinácii

TA3 TASR
23.6.2021 18:30

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič v stredu vyzval občanov, aby sa dali zaočkovať proti ochoreniu Covid-19, a vyjadril sa aj k spomaleniu očkovania. Počet dospelých, ktorí sa za posledný týždeň dali v Chorvátsku zaočkovať, predstavuje totiž nárast iba o jedno percento.

Zaočkovaných Chorvátov pribudlo za týždeň len 1 percento. Premiér vyzýva k vakcinácii
TASR/AP

"Tempo očkovania by malo byť lepšie, predovšetkým pokiaľ ide o prvú dávku. Žiadame každého, aby sa dal zaočkovať. Teraz je ten správny čas na vakcínu, teraz pred jeseňou musíme získať imunitu," uviedol premiér v úvodnom príhovore na zasadnutí vlády.

Plenkovič vysvetlil, že teraz je ten správy čas na zaočkovanie, pretože je turistická sezóna a šíria sa nové varianty koronavírusu.

Majú dostatok vakcín

Vyzval občanov, aby využili fakt, že Chorvátsko má k dispozícii veľké množstvo vakcín a každý, kto sa chce dať zaočkovať, tak môže urobiť dnes. Premiér tiež poznamenal, že epidemiologická situácia sa v Chorvátsku neustále zlepšuje. "Za posledných sedem dní sme zistili celkovo 479 prípadov nákazy, čo je 3,4 percenta z týždňového údaju, ktorý sme zaznamenávali v polovici apríla," zdôraznil.

Plenovič takisto v mene vlády zablahoželal chorvátskemu futbalovému tímu, ktorý v predchádzajúci večer na majstrovstvách Európy 2020 porazil Škótsko 3:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok