Peťo Káčer zavítal do Banskej Bystrice. Charitatívna tour je už za polovicou

TA3
24.6.2021 09:40

Charitatívna akcia Káčer na bicykli 2021 má za sebou štvrtú etapu. Peter Káčer so svojím tímom zavítal tentokrát do Banskej Bystrice a aj tam pomáhal všetkým, ktorí to najviac potrebujú. Na špeciálnom trojkolesovom bicykli Peťo jazdí celý týždeň po Slovensku, aby podporil rodiny aj jednotlivcov so zdravotným hendikepom.

Drahú zdravotnú pomôcku potrebuje aj Dominik Šulík, ktorého rodina prešla pol Slovenska, len aby mohla pozdraviť správcu Nadácie TA3. "Som veľmi rád, že aj vašej rodine sme mohli trošku pomôcť," povedal Peter Dominikovej mame. O dobrú atmosféru na štarte sa postarali žiačky Základnej umeleckej školy Jána Cikkera. Banskobystrická cyklistická etapa sa končila na Ponickom srdiečku s krásnym výhľadom na okolité kopce.

Akcia Káčer na bicykli 2021 odštartovala v Radošine, pokračovala v Bojniciach, ďalej tím Peťa Káčera zamieril do Kremnice a Banskej Bystrice, nasledovať bude Šumiac, Liptovský Mikuláš a do Bešeňová. 

Akcia Káčer na bicykli sa koná už ôsmy rok. V mestácha obciach, ktoré Peter navštevuje, rodovzdáva šeky v hodnote 1000 EUR. Primátori a starostovia ich podľa svojho uváženia môžu venovať rodinám so sociálnym znevýhodním, ľuďom so zdravotným hendikepom, či organizáciám s charitatívnym zameraním.

Motívom podujatia pre rok 2021 je propagácia domáceho cestovného ruchu, prioritou však ostáva charita, ako povedal predseda Správnej rady Nadácie TA3 Igor Čekirda. Vysvetlil, že Peter Káčer tento rok nebicykluje pre sedem jednotlivcov či rodín so zdravotným znevýhodnením, ako to bolo doposiaľ, ale až pre desiatich. "Nie je to náhoda – Nadácia TA3 si totiž vo februári pripomenula 10 rokov svojej existencie," vysvetlil Čekirda.

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok