Dostanú v zariadeniach sociálnych služieb aj tretiu dávku? Krajniak to schvaľuje

TA3 TASR
23.6.2021 14:25

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak tvrdí, že je na diskusiu, či by klienti aj zamestnanci zariadení sociálnych služieb nemali ešte pred zimou dostať tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu Covid-19. Uviedol to v stredu po rokovaní vlády.

očkovanie dôchodca Slovensko zariadenie pre seniorov 1140px (TASR/Martin Baumann)
TASR/Martin Baumann

Rezort má totiž podľa Krajniakových slov dobré skúsenosti s povinnosťou očkovania v ZSS proti sezónnej chrípke. "Takže som navrhol niekoľko alternatív, ako by sme mohli urýchliť tú ochranu v ZSS a jedna z tých foriem, ktorú presadzujeme, je, že si myslíme, že by ešte v septembri mali dostať všetci klienti a zamestnanci, ktorí prejavia záujem, tretiu dávku. Aby pred tou zimnou sezónou bola posilnená tá imunita," vysvetlil minister.

V súčasnosti je úroveň zaočkovanosti v ZSS podľa Krajniakových slov cez 80 % v prípade klientov a cez 70 % v prípade zamestnancov zariadení. To je podľa neho aj príčinou toho, že v týchto zariadeniach nákaza novým koronavírusom prudko poklesla. Krajniak tiež uviedol, že jednou z alternatív je aj to, aby museli byť novoprijatí klienti zariadení zaočkovaní. Mohli by si to podľa neho stanoviť ako podmienku priamo zariadenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok