Dávku vakcíny už dostalo 70% Američanov vo veku 30 rokov a viac, oznámil Biely dom

TA3 TASR
22.6.2021 22:47

Vyše 70 percent Američanov vo veku 30 rokov a viac už dostalo najmenej jednu dávku vakcíny proti koronavírusu, oznámil v utorok Biely dom. Prezident USA Joe Biden však podľa odhadov nedosiahne svoj cieľ, aby bola podaná dávka takémuto percentu zo všetkých dospelých Američanov do Dňa nezávislosti 4. júla.

Joe Biden
TASR/AP

Bidenova administratíva zverejnila v utorok nové údaje k očkovaniu - tie ukazujú, že podľa jej očakávania do štátneho sviatku 4. júla sa jej podarí zaočkovať aspoň jednou dávkou vakcíny 70 percent Američanov vo veku 27 rokov a starších. Predstaviteľ Bieleho domu vyhlásil, že teraz sa budú viac sústreďovať na očkovanie mladých Američanov vo veku 18 až 26 rokov - ukázalo sa totiž, že u nich je najmenšia pravdepodobnosť, že sa dajú zaočkovať, ak je vakcína pre nich dostupná.

Biely dom uviedol, že splnenie Bidenovho cieľa v očkovaní je menej dôležité, než tempo znovuotvárania krajiny, ktoré prekračuje dokonca aj vlastné, interné odhady administratívy - drvivá väčšina najzraniteľnejších ľudí v USA je už totiž úplne zaočkovaná a prípady nákazy aj úmrtia sú na najnižšej miere od začiatku pandémie. Celoštátna miera nových zaočkovaných ľudí však posledný mesiac prudko klesla, hoci dávky vakcín sú ešte dostupnejšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok