Prípadov delty plus v Indii pribúda, prebiehajú výskumy klinických dát

TA3 TASR
22.6.2021 17:12

Doposiaľ 22 prípadov nového variantu koronavírusu pod označením delta plus identifikovali v Indii a podrobne ich monitorujú, uviedli v predstavitelia indického rezortu zdravotníctva.

India 1140 px (TASR/AP)
TASR/AP

Šírenie vysoko nákazlivého variantu delta, ktorý prvýkrát zaznamenali v Indii, sa považuje za dôvod zničujúcej druhej vlny pandémie koronavírusu v krajine. Pozornosť sa však začala sústreďovať na variant delta plus, ktorý sa okrem Indie objavil aj v ôsmich ďalších štátoch, informovali zdroje indického ministerstva zdravotníctva s odvolaním sa na Svetovú zdravotnícku organizáciu.

Na základe doterajších poznatkov o nákazlivosti a prenosnosti považuje India variant delta plus za tzv. variant záujmu, a nie za závažnejší variant znepokojenia, akým je variant delta, píše DPA. 

Indické ministerstvo zdravotníctva ďalej uviedlo, že v súvislosti s variantom delta plus v súčasnosti prebiehajú výskumy klinických dát a ich výsledky budú čoskoro zverejnené. Väčšina z 22 prípadov nákazy variantom delta plus je hlásených z indického štátu Maháraštra, ktorý je epicentrom indickej pandémie.

V Indii bolo doteraz koronavírusom infikovaných takmer 30 miliónov ľudí. Počet úmrtí na chorobu COVI-19 dosiahol v nedeľu 386.713.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok