Urobte tieto tri zmeny v jedálnom lístku a stíhate schudnúť ešte do dovolenky

TA3/zm
23.6.2021 16:00

Žiadna zázračná a expresne rýchla diéta neexistuje, ale s rozumnou úpravou stravy sa vám podarí zbaviť telo zadržiavanej vody, spľasne vám bruško a vyformuje sa postava za pomerne krátky čas. Vieme, ako si upraviť jedálny lístok, kým odídete na dovolenku.

Urobte tieto tri zmeny v jedálnom lístku a stíhate schudnúť ešte do dovolenky
Pexels/Andrea Piacquadio

Plavková sezóna je tu a s ňou ženy po celom svete riešia viac ako inokedy svoju postavu. Nespoliehajte sa na žiadne drastické diéty a odtučňovacie kúry v snahe zhodiť pár kíl na poslednú chvíľu. Naopak, upravte svoj jedálniček tak, aby ste prijímali vyváženú stravu, a to v správnych hodinách a pomeroch. Zdravý životný štýl dokáže vyformovať telo oveľa rýchlejšie ako by ste čakali.

Pravidelné intervaly

Nejde len o zníženie váhy, ale celkovo o zdravé nastavenie stravovania. To stojí za rýchlym spľasnutím a sfúknutím, ak vás trápia tukové vankúšiky na bruchu a celkovo si pripadáte zavodnené. Kľúč je postaviť denný príjem kalórii na troch hlavných jedlách – raňajky, obed a večera.

Porcie by mali byť približne rovnaké, aby si telo z potravy dokázalo uvoľňovať energiu počas nasledujúcich hodín do ďalšieho jedla. Postavte skladbu stravy na bielkovinách a regulujte časy, kedy si ich budete servírovať. Ideálny odstup by mal byť päť hodín medzi raňajkami a obedom a rovnako päť hodín od obeda do večere.

Počas týchto intervalov v tele klesne hladina inzulínu, čo je ideálny stav na to, aby metabolizmus začal efektívne spaľovať tuky.

Varte doma

Stavte na kvalitnú domácu stravu a suroviny, ktoré máte overené. Ak chcete na poslednú chvíľu čo najviac zminimalizovať estetické škody na vašom tele je dôležité vzdať sa nielen jedál z reštaurácie, ale aj doma pripravovaných polotovarov.

Tie sú postavené na konzervantoch a častokrát obsahujú oveľa viac soli či cukru než je potrebné. Naopak, pri doma varenom jedle vždy poznáte každú použitú surovinu a viete si vybrať, čo do hrnca pridávate tak, aby to neboli ďalšie kalórie naviac.

Bylinky a med  

Príliš veľa soli a príliš veľa cukru sú najčastejšie príčiny, prečo nemusíte len priberať, ale pre ktoré sa vám celkovo nemusí dariť schudnúť. Dočasne ich odstavte a uvidíte, že bez extra námahy pôjde ručička na váhe dole.

Soľ zadržiava, okrem iného, v tele veľa vody, no a cukor je kapitola sama o sebe. Pritom existujú jednoduché náhrady. Pri varení jedlo posoľte oveľa menej a dochuťte ho bylinkami. V tejt sezone nemáte problém zohnať ich alebo si ich priamo vypestovať, pokojne i na balkóne.

Cukor má zas zdravšiu alternatívu v mede. Pridajte si ho okrem varenia aj do nápojov, ak sa nedokážete vzdať sladených, a to pokojne i do kávy.

 Ideálny odstup by mal byť päť hodín medzi raňajkami a obedom a rovnako päť hodín od obeda do večere.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok