Takto vyzerali stretnutia von der Leyenovej so slovenskými politickými špičkami

TA3 TASR
22.6.2021 14:23

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová navštívila v pondelok Slovensko. V Bratislave oznámila schválenie plánu obnovy a vyzdvihla, že Slovensko dokázalo pripraviť dokument rýchlo a kvalitne. Zároveň absolvovala stretnutia so slovenskými politickými špičkami.

Takto vyzerali stretnutia von der Leyenovej so slovenskými politickými špičkami
TASR/Jakub Kotian

Na Úrade vlády SR sa s predsedníčkou EK stretol predseda vlády SR Eduard Heger, Leyenová absolvovala aj stretnutie s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom. Pozrite si, ako vyzerali stretnutia najvyšších predstaviteľov Slovenska s európskou líderkou.

Von der Leyenová navštívila Slovensko v rámci turné po európskych krajinách, ktorým exekutíva EU už schválila národný plán obnovy, a teda aj možnosť čerpať dohodnuté miliardy eur v rámci ozdravného plánu EÚ budúcej generácie.

Slovenskou vládou zaslaný plán v hodnote 6,6 miliardy eur stanovuje reformy a verejné investičné projekty, ktoré SR plánuje realizovať s pomocou Mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti, zameraného na to, aby EÚ vyšla zo súčasnej koronakrízy silnejšia a prešla zelenou a digitálnou transformáciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok