Pracovníčka daňového úradu skončila vo väzbe pre daňové podvody

TA3 TASR
22.6.2021 13:54

V súčasnosti už bývalú zamestnankyňu daňového úradu v Košiciach obvinili zo spáchania zločinu zneužitia právomocí verejného činiteľa a zločinu podvodu. Spolu s ďalšou osobou ju na príkaz sudcu umiestnili do vyšetrovacej väzby.

dane, daňový úrad, úradník, 1140x
TASR/Radovan Stoklasa

Ako informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská, konaním tejto dvojice mala štátu vzniknúť škoda viac ako 130.000 eur. Zamestnankyňa Daňového úradu Košice sa od roku 2014 mala spolu s ďalšími osobami podieľať na podávaní a spracovaní daňových priznaní k dani z príjmu fyzických osôb zo závislej činnosti.

"V nich boli ako daňovníci uvedené reálne neexistujúce fyzické osoby a všetky údaje uvedené v daňovom priznaní boli tiež fiktívne. Tlačivá pritom tieto osoby vypĺňali tak, aby bol vykázaný daňový preplatok. Ten potom končil na bankových účtoch spriaznených osôb," spresnila Rybanská.

Podvod odhalila Sekcia inšpekcie a vnútornej kontroly finančnej správy. Na jej podnet bol so zamestnankyňou ešte v roku 2018 okamžite ukončený štátnozamestnanecký pomer. V prípade dokázania viny hrozí bývalej zamestnankyni finančnej správy trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok