Profesionálnu cyklistiku opúšťajú sponzori, už jej neveria

TASR
19.10.2012 11:38

Značka Rabobank, ktorá bola každoročne viac než dve desaťročia stálicou v pelotóne cyklistických pretekov Tour de France, ku koncu roku úplne vymizne z profesionálnej cyklistiky.

Profesionálnu cyklistiku opúšťajú sponzori, už jej neveria
SITA

Holandská firma, poskytujúca finančné služby, ktorá bola hlavným sponzorom rovnomenného mužského i ženského profitímu, sa rozhodla stiahnuť z tohto športu v kontexte čoraz viac sa rozširujúceho škandálu systematicého dopingu z minulosti.

"Už nie sme presvedčení, že profesionálny rozmer dokáže cyklistiku urobiť čistým a férovým športom. Nemyslíme si, že sa to v najbližších rokoch zmení. Cyklistika je prekrásny šport, ktorý milujú milióny Holanďanov a mnoho z nich sú aj klientmi Rabobanku. Avšak naše rozhodnutie platí: sťahujeme sa z profesionálnej cyklistiky. Je to bolestivé, a to najmä pre entuziastov a cyklistov, ktorí s dopingom nemajú nič spoločné," uzavrel kapitolu podpory cyklistiky člen predstavenstva Rabobanku Bert Bruggink.

Rabobank nechýbal na štarte Tour de France ani v jedenj sezóne od roku 1984. V poslednom období investoval do cyklistiky asi 15 miliónov eur ročne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok