Grécko zmierňuje opatrenia pre turistov. Pri vstupe do krajiny postačia antigénové testy

TA3 ČTK
21.6.2021 13:10

Grécko s platnosťou od dnešného dňa zmierňuje podmienky vstupu na svoje územie. Ľuďom cestujúcim z iných krajín bude postačovať aj negatívny antigénový test vykonaný 48 hodín pred prekročením gréckej hranice. Nebude tak nutný PCR test.

Grécko zmierňuje opatrenia pre turistov. Pri vstupe do krajiny postačia antigénové testy
TASR/AP

Grécko taktiež zvýšilo vekovú hranicu pre deti, ktoré sú oslobodené od povinnosti preukazovať sa negatívnym testom zo šesť na dvanásť rokov. 

Podľa oznámenia, ktoré zverejnilo grécke ministerstvo kultúry a cestovného ruchu, sa tieto zmeny týkajú obyvateľov krajín, z ktorých je do Grécka povolené cestovať za turistickými účelmi. Grécko umožňuje vstup všetkým turistom, ktorí obdržia Covid pas EÚ v digitálnej alebo tlačenej podobe. 

"Zmyslom všetkých kontrolných procesov je uľahčiť cestu ľuďom, ktorí si prajú navštíviť našu zem a zároveň zachovať stálu a absolútnu prioritu udržania zdravotnej bezpečnosti ako pre turistov, tak aj pre gréckych občanov," uviedlo grécke ministerstvo cestovného ruchu. 

Grécko podľa WHO celkom zaznamenalo 417.253 prípadov nákazy koronavírusom a 12.494 úmrtí. V nedeľu ale grécke úrady informovali, že sa počet nových prípadov znížil takmer na polovicu. Vďaka tomu je možné pokračovať v uvoľňovaní koronavírusových opatrení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok