MVK: Ficovi verí najviac ľudí, je aj druhý najmenej dôveryhodný

TASR, TA3
19.10.2012 10:38

Rebríček politikov, ktorí spôsobujú vážne problémy a kazia úroveň politiky na Slovensku, vedie líder SaS Richard Sulík. Za ním nasledujú premiér Robert Fico (Smer-SD) a predseda KDH Ján Figeľ.

MVK: Ficovi verí najviac ľudí, je aj druhý najmenej dôveryhodný

Fico zároveň otvára poradie najdôveryhodnejších politikov, za seriózneho ho považuje 36,5 percenta oslovených. Vyplýva to z prieskumu agentúry MVK, do ktorého sa od 5. do 11. októbra zapojilo 1133 respondentov.

V prvej päťke najserióznejších politikov za Ficom nasleduje minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) so ziskom 20,5 percenta. Ďalšími v poradí sú predseda Mosta-Híd Béla Bugár (18,6 %), poslanec NR SR Daniel Lipšic (13,6 %) a expremiérka Iveta Radičová (13,1%). Do prvej desiatky sa dostali aj Igor Matovič (OĽaNO), Pavol Paška (Smer-SD), prezident SR Ivan Gašparovič, Richard Sulík a Ján Figeľ.

Pri otázke, ktorí politici spôsobujú vážne problémy a najviac kazia úroveň politiky, poukázalo na lídra liberálov 29,3 percenta respondentov, na premiéra 23,7 percenta oslovených, na predsedu kresťanských demokratov 22 percent, na Matoviča 20,6 percenta a Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) 17,7 percenta. TASR výsledky prieskumu poskytol Pavel Haulík z agentúry MVK.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok